Carnea de curcan are o savoare deosebita atunci cand este gatita corect. Iata cateva sfaturi utile pentru o masa de sarbatori delicioasa ...
Daca nu este gatita corespunzator, carnea de curcan se usuca atunci când o bagam la cuptor. Pentru a evita acest lucru, fie o puteti da în clocot înainte si apoi o introducti la cuptor acoperita de folie, fie o introduceti la cuptor acoperita, folosind o punga de friptura. Spre finalul coacerii, îndepartati folia si lasati carnea la rumenit.
Daca vreti sa decongelati carnea de curcan, este indicat sa o spalati la jet de apa rece si sa o lasati sa se decongeleze la temperatura camerei. Atentie, nu puneti carnea de curcan la decongelat în apa calda sau la cuptorul cu microunde si în niciun caz nu o puneti înghetata la fiert sau la cuptor.
Curcanul este foarte sensibil la caldura, asa ca daca reteta pe care vreti sa o pregatiti necesita marinare, puneti curcanul la marinat în frigider. Expunerea la caldura a carnii de curcan favorizeaza alterarea acesteia. Pentru marinare, este nevoie de un interval de timp între 2 ore si 2 zile.
Cea mai mare cantitate de grasime din carnea de curcan este continuta de piele. Totusi, este indicat sa gatiti curcanul în pielita sa, întrucât îi ofera o aroma deosebita, iar cantitatea de grasime ce se prelinge pe carne este neglijabila. În momentul în care se serveste, pielita trebuie înlaturata.
Daca doriti sa gatiti curcan umplut, este bine sa stiti ca, din ratiuni de sanatate, este preferabil ca umplutura sa fie gatita în afara curcanului. Temperatura interioara a curcanului gata preparat trebuie sa se situeze în jurul valorii de 77 grade Celsius.
Fara oase, carnea de curcan se gateste mai bine si mai profund. De aceea, este recomandat sa îndepartati cu mare grija toate oasele, atunci când este cazul.
Atunci când cumparati carnea de curcan, trebuie sa fiti atenti la culoare. Culoarea alb - roze, caracteristica pieptului, este semnul prospetimii, cea rosie este specifica copanelor si carnii mai grase (de curcan nu de curca).
Exista mai multe metode prin care curcanul sa ramâna fraged în timpul gatitului la cuptor. Puteti marina carnea sau o puteti opari înainte de coacere, în ambele situatii fiind recomandat sa folositi folie sau punga de copt.
În final, iata câteva sfaturi pentru gatitul carnii de curcan: pentru copii, cel mai bine este sa gatiti carnea de curcan la aburi, la cuptor sau în borsuri, supe sau ciorbe. Celor mici este indicat sa li se ofere carne cât mai “bine facuta”, în niciun caz cruda sau “mai în sânge”. De aceea, înainte de a o servi este bine sa verificati daca s-a gatit corespunzator. Acest lucru se face crestând carnea în locul unde pare sa aiba cea mai mare densitate. Culoarea carnii trebuie sa fie aici apropiata de cea de la exteriorul preparatului.
*Sfaturile de mai sus va sunt oferite de Penes Curcanul, împreuna cu dr. nutritionist Anca Pantea-Stoian.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii