Guacamole e un sos facut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitura la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv delicios pentru mese festive sau petreceri intre prieteni. Iata cum se pregateste:
Ingrediente:
2 avocados (simburele scos si luat de pe coaja), 3 linguri de mujdei, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, zeama de la o lamaie, 1 lingurita iaurt, rosii taite cubulete mici
Mod de preparare:
Se amesteca toate si se face o pasta. Dupa preferinta se poate lasa 1 avocado sa nu fie asa piure, adaugindu-se mai la sfirsit, si atunci pasta va avea si bucatele mai mari de avocado.
Se serveste cu "chips". De asemenea se poate servi cu "crackers" si linga FAJITAS.
Sfaturi extra:
Poti servi guacamole imediat dupa ce il prepari sau il poti pastra chiar cateva zile. Totusi, e recomandat sa-l servesti imediat. Daca vrei totusi sa-l pastrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine sa adaugi o lingurita de suc de lamaie si sa amesteci bine. Asa, sosul nu se va oxida.
Cand il servesti, e bine sa-l pui intr-un bol de lemn. Folosind suc de lamaie, umezeste usor bolul inainte sa adaugi sosul guacamole.
Pentru ca sosul tau sa arate mai festiv, pune o lingurita de smantana in centru, apoi orneaza cu frunzulite de patrunjel si feliute de rosii.
Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakesCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii