Toamna a venit peste noi si fiecare gospodina se gandeste la ce va avea in camara la iarna. Muraturile nu trebuie sa lipseasca, pentru ca sunt o mancare iesita din comun, merg de minune cu mancarurile grase din timpul iernii, rezista in timp si pastreaza calitatile curative ale legumelor proaspete. In cele ce urmeaza, va dezvaluim secretele muraturilor si tot ce trebuie sa stiti despre ele pentru a nu da gres atunci cand le pregatiti.
- Adaugati 2-3 catei de usturoi, pe langa gustul deosebit, muraturile vor ramane tari.
- Cu cat se va pune mai mult hrean, cu atat muraturile vor fi mai tari.
Totodata, pentru saramura, tineti minte ca la un litru de apa se adauga intre 30 - 65 g de sare grunjoasa. Pentru a verifica daca saramura este destul de concentrata o puteti verifica cu ajutorul unui ou: daca aceasta este indeajuns de concentrata, oul se va ridica la suprafata lichidului.
Pentru muraturile in otet, acesta se va dilua in proportie de 1/3 cu apa.
Inainte de a le pune in saramura, legumele trebuie oparite. De asemenea, dupa oparire, legumele se pun intr-un vas cu apa rece pentru a se raci imediat. Iar apa in care au fost oparite legumele va fi folosita la saramura, deoarece contine multe substante nutritive.
Tineti minte ca dupa ce muraturile au fost oparite, acestea nu mai trebuie sa fie atinse cu mina, pentru a nu le contamina cu bacterii. Se va folosi doar o lingura de lemn bine spalata si oparita.
Este indicat sa adaugati si zahar sau miere de albine in lichidul de umplere a borcanelor.
Conservantele care pot fi folosite la muraturi: marar uscat cu seminte, bucati de hrean taiate in lung sau frunze de hrean, ardei iuti, frunze de telina, foi de dafin, crengute cu frunze de visin, stejar sau coacaze, ardei capia, usturoi.
Castravetii se numara printre cele mai apreciate muraturi. Insa, tineti cont ca cei mai buni castraveti pentru murat sunt cei mici, de culoare inchisa, cu coaja subtire.
Sursa articol: thekitchn.com, culinar.ro
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii