Secretul unei fripturi bune sta in felul in care este marinata carnea. Carnea marinata devine mult mai frageda si gustoasa, indiferent ca este vorba despre carne de pui, de curcan, de porc, de vita, vanat, peste sau fructe de mare. Si, respectand cateva reguli, vei descoperi ca in scurt timp vei deveni experta in marinarea carnii si nu o sa o mai prepari altfel.
- Inainte de a marina carnea, spal-o bine si apoi sterge-o cu un prosop de hartie, pentru a indeparta gustul pe care este posibil sa-l fi luat de la ambalaj.
- Evita sa pui carnea la marinat in recipiente de metal, pentru ca ingredientele marinadei pot interactiona cu metalul si isi pot schimba aroma. Recipientele de plastic sau sticla sunt cele mai bune. De asemenea, este recomandata si marinarea in vid, pentru ca acest procedeu deschide porii carnii si face ca marinada sa intre mai bine carne.
- Marinadele care contin sare, acid sau alcool incetinesc dezvoltarea bacteriilor, dar uneori pot face ca textura carnii sa devina mai atoasa si friptura sa prinda un aspect gri.
- Pentru a absorbi aromele cat mai bine, este indicat sa tai carnea de pui in bucati cat mai mici (insa, nu exagera!).
- Daca, totusi, vrei sa folosesti marinada pentru sos, atunci aceasta trebuie pusa pe foc pentru cel putin 5 minute, pentru a omori bacteriile.
- Nu pune carnea pe gratar cu o cantitate mare de marinada, pentru ca ingredientele din marinada se vor arde inainte de gatirea carnii si va prinde un gust de arsura pe care nu ti-l doresti.
- In cazul in care folosesti si otet si vin, ai grija ca ambele sa fie de aceeasi culoare.
Surse articol: csid.ro, wikihow.com, taste.com.au
Sursa foto: phillymag.com, kennedyskarne.com
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii