Cele mai gustoase fripturi de porc sunt cele care mai intai au fost lasate la marinat cel putin 1-2 ore. Insa, spre deosebire de carnea de pui, carnea de porc reactioneaza diferit la marinare. De exemplu, marinada nu patrunde in carnea de porc decat la suprafata (0,12 cm). De aceea, cel mai bine este ca feliile puse la marinat sa fie cat mai subtiri. Mai jos ai expuse cateva dintre secretele marinarii carnii de porc:
- Cele mai multe marinade pentru carnea de porc contin alcool (vin, bere, coniac etc.), dar alcoolul nu face decat sa impiedice carnea sa absoarba aromele condimentelor. Este indicat ca alcoolul sa fie mai intai tras in tigaie impreuna cu condimentele. Abia dupa ce se raceste poate fi adaugat peste carne. Prin gatire, alcoolul din vin se evapora, ceea ce inseamna ca nu mai "imbatam" carnea, ci doar o aromam.
- Cele mai bune lichide pentru marinat carnea de porc sunt cele de ananas, papaia sau ghimbir. Acestea au enzime care inmoaie si fragezesc carnea. In acelasi timp, aceste enzime lucreaza foarte repede, astfel ca puteti pune carnea pe gratar dupa 30 - 60 de minute de marinare.
- Usturoiul si ceapa nu trebuie nici ele sa lipseasca. Atunci cand sunt tocate marunt, usturoiul si ceapa dau carnii o savoare aparte. Alte condimente care merg de minune cu carnea de porc: salvie uscata, rozmarin, oregano, chimen macinat.
- Tine minte! Cele mai bune marinade trebuie sa contina obligatoriu urmatoarele ingrediente: sare, ulei, condimente, lichide cu aciditate mare (zeama de lamaie, suc de ananas, otet balsamic sau chiar bauturi carbogazoase fara zahar).
Sursa articol: amazingribs.com, wikihow.com
Sursa foto: pinterest.com
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii