Stiti acele fructe care arata ca niste rosii portocalii si pe care le vedeti prin majoritatea supermarketurilor? Au un nume amuzant, Kaki, dar efectele lor asupra organismului uman sunt de-a dreptul miraculoase. De fapt, fructul Kaki mai este cunoscut si sub numele de persimon, care s-ar traduce prin para lui Dumnezeu sau fructul zeilor. Toti cei care le-au incercat stiu ca au un gust foarte bun, dar putini le cunosc si beneficiile exceptionale pe care le aduc sanatatii. Asadar, iata cateva dintre secretele fructelor zeilor si, in acelasi timp, motive incontestabile de a le consuma cat mai des:
3. Totodata, fructul Kaki ajuta si la imbunatatirea vederii, datorita complexului de vitamina E, vitamina A si C. In acelasi timp, continutul mare de zeaxantina (un carotenoid) reduce degenerarea maculara si riscul aparitiei cataractei sau a vederii nocturne deficitare.
4. Fiind bogat in magneziu, fructul Kaki ajuta la reglarea metabolismului si combate starile de oboseala.
5. Se spune ca banana este cea mai buna sursa de potasiu, dar un fruct Kaki contine mai mult potasiu decat o banana. Din acest motiv, fructele Kaki sunt recomandate in dieta femeilor insarcintate.
6. De asemenea, fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B (acid folic, piridoxina, tiamina etc.), esentiale pentru buna functionare a creierului.
7. Datorita continutului mare de potasiu, este recomandat ca fructul kaki sa fie consumat si de persoanele care sufera de hipertensiune si de cei care doresc sa elimine efectele retentiei de apa.
9. Printre altele, Kaki contine si cupru, care imbunatateste absorbtia fierului si, astfel, favorizeaza producerea de celule rosii.
10. Consumul de fructe Kaki este recomandat si celor care doresc sa-si intareasca sistemul imunitar, datorita cantitatilor mari de vitamina C pe care le contine.
Sursa articol: nutrientrich.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii