Tocanita, indiferent daca e de pui, porc sau vitel, este un preparat iubit de romani. Insa, pentru a o face cat mai gustoasa exista cateva trucuri care fac minuni in bucatarie.
Alegerea carnii este importanta, mai ales daca este moale. In cazul tocanitei de pui, cea mai buna este carnea de pe pulpe, fiind mai gustoasa si mai frageda.
Tineti cont ca pieptul este mai sec, nefiind recomandat pentru tocanita.
Pentru tocanita de porc, muschiuletul mic, chiar daca mai slab, este foarte fraged, se prepara repede si se pastreaza moale.
La tocanita de vita se recomanda carnea de vitel, care este mult mai frageda.
Carnea o pregatim in urmatorul fel: se taie cubulete si se caleste timp de 2-3 minute. Apoi o adaugati peste legumele gata calite si se toarna putina apa. Rosiile se adauga dupa vreo 30 de minute.
Folositi capac la cratita, astfel ingredientele se vor inabusi mai bine.
Timpul de pregatire pentru tocanitele de pui si porc ar trebui sa fie undeva la o ora. Pentru tocanita de vita, timpul de pregatire (de inabusire) ar trebui sa fie de minim o ora si jumatate.
Ceapa si ardeiul sunt cele mai importante pentru sos. Daca vreti un sos mai dulce, se pune si morcov ras. De asemenea, este important sa calim legumele pentru a obtine un gust mai bun.
Atentie la rosii, pentru ca daca nu sunt destul de dulci sau daca exagerati cu cantitatile pot da un gust mai acru sosului.
Condimente
Patrunjelul verde este de nelipsit de la orice tocanita. De asemenea, foarte buna este si boiaua dulce sau iute, in functie de cum preferati macarea.
Foile de dafin se pot adauga la tocanita de porc, dar la vita chimenul da un gust mult mai placut.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii