Romanii sunt indemnati sa renunte la franzela

Se pare ca nici franzela, cea mai raspandita paine de pe teritoriul Romaniei, nu este prea sanatoasa.  Presedintele Asociatiei Nationale a Industriilor de Morarit si Panificatie, Viorel Marin, a declarat ca franzela ar trebui scoasa din alimentatie, pentru ca este de o calitate proasta. El a mai sustinut ca franzela ar trebui inlocuita cu alte produse de o calitate mai mare.    "Nu trebuie sa traim mancand franzela, trebuie sa renuntam la franzela, renuntati la franzela, e falimentara, e proasta, nici macar nu e sanatoasa si nici macar nu are un gust deosebit.", a spus Viorel Marin, cu ocazia deschiderii Expozitiei Internationale GastroPan 2016, la Targu Mures.  

Romanii sunt indemnati sa renunte la franzela

De asemenea, Viorel Marin a evidentiat importanta inovarii si cercetarii in domeniul alimentar, in sensul adaptarii la trendul european a mancarii sanatoase.

"Aici inovarea si cercetarea trebuie sa-si dea mana pentru ca, pe langa sanatate, siguranta alimentelor, produsele vor avea si vor aduce cu atat mai multe venituri producatorilor cu cat sunt mai de calitate si mai gustoase. (...) Avem acum un ministru, Achim Irimescu, care nu doar declarativ sustine produsele nationale, produsele locale si promovarea lor cu maxima prioritate ba chiar si face, se zbate si are foarte mari probleme pentru ca se zbate pentru produsele nationale", a aratat presedintele ANAMOB.

Expozitia Internationala GastroPan 2016, se desfasoara la Targu Mures intre 7 - 9 aprilie si este cel mai mare targ de profil din Europa de Sud-Est, iar in acest an reuneste toate profesiile de pe filiera morarit-panificatie-cofetarie-HoReCa.

La eveniment vor participa 133 de expozanti din 25 de tari.

Sursa foto: panemar.ro

Sursa foto: stirileprotv.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise