Felii de paine alba cu sunca slaba, branza, date prin ou si prajite in unt – asa se prepara un sandvis Monte Cristo, iar istoria lui e la fel de interesanta precum reteta.
Se spune ca reteta de sandvis Monte Cristo e o variatie a faimosului Croque Monsieur, care a fost servit pentru prima oara in 1910, in cafenelele pariziene si este si acum o gustare faimoasa in Franta si Elvetia in cafenele si baruri.
Se zice ca sandvisul Monte Cristo, similar lui Croque Monsieur, a fost servit pentru prima oara in California de sud, in anii '50. Apoi, a inceput sa fie popularizat in restaurante faimoase americane, precum Blue Bayou, Tahitian Terrace sau chiar la Disneyland.
Iata cum se prepara sandvisul Monte Cristo:
Se iau doua felii de paine toast, intre care se pune o felie de sunca slaba (de pui sau curcan) si o felie de cascaval. Feliile se dau prin ou si se prajesc intr-o tigaie in care ati topit in prealabil putin unt. Se servesc calde.
Dupa gust, puteti adauga la sandvis si felii de rosii sau castraveti.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii