Cei mai multi dintre noi isi amintesc de acest desert minunat care ne-a incantat copilaria: friganelele. Un mic-dejun absolut incantator, atat pentru copii cat si pentru adulti, friganelele pot fi asortate cu fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata. De asemenea, ele pot fi un desert rapid pentru ocazii neasteptate.
Ingrediente
3 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft
1 ou mare
125 ml de lapte
ulei vegetal pentru prajit
3 linguite de zahar si zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Bateti oul cu laptele intr-un bol, folosind o furculita, pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul (puteti pune si un strop de sare).
Inmuiati painea in amestecul de lapte si ou pentru cateva secunde, pe ambele parti.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, este bine sa puneti mai mult ulei, ca friganelele sa se scufunde cu totul in baia de ulei. Prajiti feliile de paina pana devin aurii si crocante.
Scoateti din tigaie cu o spatula si puneti pe servetele de hartie astfel incat sa se absoarba excesul de ulei. Se servesc calde, se pot presara cu zahar pudra si se pot sevi alaturi de fructe de padure, dulceata, smantana, frisca sau inghetata.
Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic si Clasic Extrasoft.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii