Placintele cu crema de ciocolata, dulceata si dragoste pentru Ziua Indragostitilor

Nu ai reusit sa decizi inca ce vei pregati pentru persoana draga tie de Ziua Indragostitilor? Iti faci griji din pricina lipsei de timp? Nu te mai stresa si incearca aceasta reteta super rapida, gustoasa si de efect! Persoana draga tie nu numai ca va aprecia gestul, dar se va si linge pe degete dupa ce va gusta din acest desert minunat. Iata cat de simplu poti pregati si tu placintele cu crema de ciocolata, dulceata si un strop de dragoste. Dureaza doar 30 de minute!  

Placintele cu crema de ciocolata, dulceata si dragoste pentru Ziua Indragostitilor

Ai nevoie de:
- foietaj
- Nutella sau o alta crema de ciocolata
- dulceata de capsuni
- capsuni
- un galbenus
- zahar
Mod de preparare:
1. Intinde foile de foietaj pe masa si taie din ele cateva dreptunghiuri (in functie de cate placintele doresti sa pregatesti; fiecare placinta necesita doua dreptunghiuri de foietaj). Intinde fiecare dreptunghi cu sucitorul.
2. Spala capsunile, curata-le si taie-le in V exact in locul unde se afla codita verde. Taie fiecare capsuna in felii subtiri, astfel incat sa obtii forme de inimioara.
3. Intinde pe un dreptunghi un strat de Nutella si apoi un strat de dulceata. Ia o felie de capsuna in forma de inimioara si pune-o deasupra unui alt dreptunghi (exact in centrul sau). Taie cu cutitul in jurul feliei de capsuna, astfel incat sa lasi in dreptunghi un gol exact in forma de inimioara.
6. Pune cel de-al doilea dreptunghi deasupra primului, pe care l-ai uns cu Nutella si dulceata, si infige felia de capsuna exact in locul ramas gol.
7. Foloseste o furculita pentru a sigila marginile placintelelor. Unge-le cu putin galbenus de ou, diluat cu un strop de apa pentru a prinde o culoare frumoasa. Pune si putin zahar deasupra lor.
8. Asaza-le pe hartia de copt si baga-le in cuptorul incins. Lasa-le la copt aproximativ 12-15 minute, la temperatura de 180 de grade.
9. Scoate-le din cuptor, lasa-le la racit 5-10 minute si apoi serviti-le cu multa pofta!
Asta e tot! Simplu, nu-i asa? Voi ce alte idei de retete romantice aveti pentru Ziua Indragostitilor si Dragobete?

sursa articol si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise