Masca facială reprezintă un produs esențial în ritualul zilnic de îngrijire a tenului. Deși mărcile mondiale ne propun o gamă variată de remedii cosmetice cu formule inovatoare, majoritatea femeilor au pregătit măcar o dată în viață o mască în condiții de casă pe bază de ingrediente naturale.
 
De câte tipuri sunt măștile faciale?
De obicei, măștile faciale sunt clasificate în funcție de efectul și rezultatul dorit. Acestea sunt clasificare în măști:
 
  • Nutritive, hidratante, tonifiante și de curățare - sunt concepute pentru îngrijirea și întreținerea constantă a pielii în stare perfectă;
  • Antiinflamatoare, iluminatoare, anti-acnee - acest grup de măști luptă activ împotriva imperfecțiunilor vizibile ale pielii;
  • Anti-îmbătrânire, lifting- restabilește elasticitatea și fermitatea pielii.
Măștile faciale necesită a fi selectate makeup.ro în funcție de tipul tenului și necesitățile sale individuale( piele uscată, normală, mixtă, grasă).
 
Măștile faciale sunt necesare pentru a suplini lipsa nutrienților, vitaminelor și oligoelementelor din straturile profunde ale  pielii.
 
 
Să descoperim împreună topul celor mai eficiente măști faciale pregătite în condiții de casă.
 
 
  •  Mască nutritivă pe bază de miere, pentru tenul gras
Pentru tenul gras, este ideală o compoziție simplă formată din 2 lingurițe de miere, 20 picături de suc de lămâie și 1 lingură de smântână cu conținut scăzut de grăsimi. Se amestecă toate ingredientele într-un castron până se omogenizează și apoi se aplică amestecul rezultat pe față. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se spală cu apă caldă.
 
Masca asigură o nutriție profundă,  uniformizeaza nuanța tenului și reflecta p strălucire naturală.
 
  • Mască nutritivă cu gălbenuș de ou, pentru tenul uscat
Pentru a îngriji pielea uscată acasă, utilizează următoarele ingrediente:
 
-1 gălbenuș de ou
-2 lingurițe de lapte
-o jumătate de lingură de fulgi fini de ovăz.
Toarnă fulgii de ovăz în laptele călduț și lasă la înmuiat timp de 10-15 minute. Bate  gălbenușul de ou cu o furculiță și amestecă fulgii. Aplicați masca pe față și lasă să acționeze în jur de de 20 de minute.
 
Masca nutritivă ameliorează senzația de etanșeitate și asigură un efect calmant. După aplicare pielea devine moale și catifelată.
 
  •  Mască nutritivă cu extract de struguri pentru piele normală
Este o concepție greșită că pielea normală a feței nu are nevoie de nutriție și îngrijire. Mască nutritivă pentru pielea normală pe bază de struguri îngrijește delicat și asigura o senzație calmantă.
 
  • Mască hidratantă cu miere pentru tenul gras
 
Următoarea rețetă contribuie la hidratarea pielii grase. Bate un albuș de ou și amestecă cu 20 ml de miere lichidă până se omogenizează. Adăugă 1 lingură de fulgi de ovăz măcinați.  Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece. Poți  înlocui fulgii de ovăz  cu cartofi sau amidon pentru purificarea și strângerea porilor.
 
  • Mască  hidratantă pentru piele normală
Aplică o mască pe bază de grapefruit pentru hidratarea profundă a pielii. Combină pulpa tocată a două felii de grapefruit cu un gălbenuș de ou. Aplică masca pe piele timp de 15 minute. Apoi clătește cu apă caldă.
 
  • Mască cu efect de lifting pentru tenul matur
Masca anti-îmbătrânire are la bază un complex natural de vitamine și micronutrienți utili. Aceasta poate fi pregătită în condiții de casă cu ingrediente din farmacie.
 
Compoziția măștii:
 
-1 lingură de argilă roz
-1 fiola de retinol acetat (vitamina A)
-30 ml ceai verde fără aromă preparat.
Diluează ușor argila uscaăt cu ceai și, amestecă conținutul până la obținerea unei compoziții omogene.Adaugă vitamina A și aplică întregul amestec pe piele. Las-o să acționeze timp de 25 de minute. Utilizarea regulată a acestei rețete redă fermitatea și sănătatea pielii.
Optează pentru remediile naturale, ai grijă de tine ai sănătatea tenului tău!
 
 
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii