Mancarea luata la pachet ne poate imbolnavi

De cele mai multe ori, sa ne pregatim pranzul de acasa si sa il luam la pachet poate fi cea mai sanatoasa solutie pentru o masa sanatoasa si gustoasa. Cu toate acestea, exista situatii in care pachetul pregatit de acasa ne poate face mai mult rau decat bine, mai ales in sezonul cald. Pentru a evita astfel de probleme, este indicat sa acordam mai multa atentie urmatoarelor aspecte:  

Mancarea luata la pachet ne poate imbolnavi

1. Igiena mainilor

Este important sa ne curatam corespunzator mainile inainte de masa, insa si dupa ce am terminat de mancat. Este cea mai simpla solutie de indepartare a bacteriilor. Daca nu aveti la dispozitie apa si sapun, puteti folosi fara probleme geluri de curatare antibacteriene sau servetele umede pentru curatarea mainilor.

2. Cuptorul cu microunde

Acoperiti mancarea inainte de a o incalzi in cuptorul cu microunde. Este recomandat sa reincalziti resturile de mancare la temperatura de 70 grade Celsius, iar daca cuptorul cu microunde nu este prevazut cu un sistem de rotire, este indicat sa scoateti farfuria cu mancare la jumatatea timpului de pregatire, sa amestecati mancarea, apoi sa o introduceti invers in cuptor. In acest fel, mancarea se va incalzi uniform si va scadea posibilitatea ca bacteriile sa supravietuiasca.
3. Frigiderul

Frigiderul trebuie sa aiba o temperatura de aproximativ 4 grade Celsius pentru ca mancarea sa se pastreze in siguranta. De asemenea, trebuie sa fiti atenti la termenele de valabilitate inainte de a consuma alimentele "uitate" cateva zile in frigider.

4. Buretii de vase

Daca buretii de vase miros ciudat, este un semn clar sa nu ii folosesti pentru a-ti spala tacamurile, caci o simpla clatire a buretelui cu apa nu il va pastra curat si fara bacterii. Foloseste detergent de vase si un prosop de hartie pentru a-ti spala farfuria.

5. Depozitarea alimentelor

Alimentele perisabile, precum sandvisurile, fructele, legumele sau resturile de mancare nu pot fi tinute mai mult de 2 ore in afara frigiderului.
Daca nu aveti acces la frigider, impachetati-va pranzul intr-o punga termoizolanta (gasiti astfel de pungi in hipermarketuri, langa raioanele cu produse congelate). Daca faceti comanda de mancare, asigurati-va ca nu lasati mancarea prea mult timp la temperatura camerei inainte de a o consuma. Daca nu vreti sa o mancati imediat, depozitati-o in frigider.

Sursa articol: www.eatright.org

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise