La restaurantul lui Jamie Oliver din Londra

Pun pariu că oricare dintre noi s-a gândit cel puţin o dată cum ar fi să-i gătească Jamie. Este imposibil să nu când îi răsfoieşti cărţile de bucate cu reţete delicioase sau când îl vezi, aşa simpatic cum e, în emisiunile sale culinare.

La restaurantul lui Jamie Oliver din Londra

Mânată de această umană şi feminină curiozitate, m-am dus în Londra în două dintre locurile ce-i poartă semnătura: celebrul Fifteen, primul său restaurant, şi Barbecoa, măcelăria făcută în colaborare cu bucătarul Adam Perry Lang.

Bineînţeles că nu Jamie gătea la Fifteen. :) Fifteen are un concept frumos, Jamie adună aici tineri defavorizaţi şi îi pregăteşte pentru a fi bucătari. Fifteen nu e nici pe departe un restaurant de fiţe. După cum îl ştim pe Jamie din cărţi sau de la tv, nici n-ar avea cum. Cel puţin în partea cu trattoria unde am stat, atmosfera era foarte relaxată.

Mâncarea a fost absolut excelentă, exact cum mă aşteptam - gusturi echilibrate, fără stridenţe, foarte aromată, cu ingrediente de cea mai bună calitate.

Am luat un peşte (pollock) cu un sos alb cu ierburi şi cu linte, aromat, care-ţi lăsa impresia de mâncare foarte bine făcută. La fel şi porcul la cuptor cu ţelină, cartofi şi pesto de rucola. Cea mai bună a fost însă panacotta cu pere în vin. Extraordinară.

Aici e secretul lui Jamie cred, pe care îl transmite şi învăţăceilor săi - cum se combină aromele, cum compui un gust excepţional fără cine ştie ce fiţe şi sofisticăreli.

De la măcelărie am luat carne pentru acasă, o friptură maturată de vită (Rib Eye). După cum ştiţi, prin învechire gustul cărnii devine foarte intens, aromele devin mai puternice şi carnea mai fragedă. Parcă mi-l aminteam pe Jamie cum o punea pe grătar în emisiune, cu puţine condimente. Aşa am fpcut şi rezultatul a fost delicios - întotdeauna, dar mai ales la vită, calitatea cărnii este vitală.

Devenit simbol cultural, Jamie nu-şi dezminte brandul în bucătărie. Mă bucur să aflu că e autentic şi nu doar că scrie cărţi de bucate mişto şi dă frumos la TV. Şi, când îmi voi aminti de panacotta aia, mă voi duce repede la Cu Jamie în Italia să văd cum se face. N-ar fi prima oară când reţetele amicului Jamie se concretizează pe Bookaholic. Mai ales că vine Crăciunul, o carte frumoasă de bucate nici că poate fi un cadou mai potrivit.

Cristina Foarfă, Bookaholic.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise