Oul este unul dintre ingredientele folosite cel mai des in bucatarie, fie ca vorbim despre pregatirea felurilor principale sau a prajiturilor, si tocmai de aceea este dificil sa il inlocuim cu acelasi ingredient in toate retetele. Ei bine, trebuie sa stiti ca exista un ingredient care poate inlocui oul atat in retetele dulci, cat si in cele sarate, iar partea cea mai buna este ca se afla in camara oricarei gospodine.
In primul rand, trebuie sa punem lichidul in care a fost conservat nautul intr-un bol si sa il mixam pentru aproximativ 15 minute. Se va obtine o compozitie pufoasa si aerata, ca cea a albusurilor batute spuma. Adaugati zahar si vanilie, iar gustul si mirosul specific aquafaba nu se va mai simti deloc. Compozitia obtinuta se coace pentru 40 minute la 130 grade Celsius.
Va tenteaza sa incercati si voi aceasta reteta? :-)
Sursa articol si foto: www.food52.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii