Ingredientul care inlocuieste oul cu succes

Oul este unul dintre ingredientele folosite cel mai des in bucatarie, fie ca vorbim despre pregatirea felurilor principale sau a prajiturilor, si tocmai de aceea este dificil sa il inlocuim cu acelasi ingredient in toate retetele. Ei bine, trebuie sa stiti ca exista un ingredient care poate inlocui oul atat in retetele dulci, cat si in cele sarate, iar partea cea mai buna este ca se afla in camara oricarei gospodine.  

Ingredientul care inlocuieste oul cu succes

Este vorba despre aquafaba, mai precis reziduurile ramase in urma conservarii nautului. Specialistii in domeniul bucatariei au folosit aquafaba ca substitut pentru oua in pregatirea deserturilor si a mancarurilor sarate.

Una dintre cele mai reusite retete incercate este cea de meringue, un preparat care arata atat de bine, incat ar fi pacat sa nu il incercati si voi.

In primul rand, trebuie sa punem lichidul in care a fost conservat nautul intr-un bol si sa il mixam pentru aproximativ 15 minute. Se va obtine o compozitie pufoasa si aerata, ca cea a albusurilor batute spuma. Adaugati zahar si vanilie, iar gustul si mirosul specific aquafaba nu se va mai simti deloc. Compozitia obtinuta se coace pentru 40 minute la 130 grade Celsius.

Odata scos din cuptor, nu o sa va mai dati seama de diferenta dintre un meringue obtinut din oua si unul obtinut din aquafaba, caci textura este aproape identica.
Tineti minte ca 3 linguri de aquafaba sunt echivalentul a 1 ou!

Va tenteaza sa incercati si voi aceasta reteta? :-)

Sursa articol si foto: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise