Desi putem gasi broccoli in magazine tot anul, cele mai proaspete sortimente se gasesc din octombrie pana in aprilie. Cand selectam broccoli, trebuie sa ne uitam la frunze, care trebuie sa arate foarte proaspat, si la planta, in sine, care trebuie sa fie ferma. De asemenea, tulpina broccoli-ului trebuie sa nu fie foarte groasa, acesta fiind un semn de batranete.
Nu cumparati plante care sunt ingalbenite pe alocuri, ci doar pe cele complet verzi.
E bine sa consumati broccoli-ul cat mai repede cu putinta. El se poate pastra si la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile. Nu e bine sa tineti broccoli-ul la frigider intr-o punga de plastic etansa, incat are nevoie de aer. Puteti perfora punga pe alocuri, in schimb. Broccoli-ul gatit se poata pastra maximum 4 zile.
Iata si niste retete cu broccoli:
Sufleu cu broccoli si conopida
Supa-crema de broccoli
Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservantiReteta de mancare de rosii. Mancare de rosii reteta simpla si delicioasa. Reteta de mancare de rosii cu ceapa, ardei copt si...
Mancare de rosiiIata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visineRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii