Excelenţa în gastronomie a fost premiată în cadrul finalei Arena Bucătarilor 2013

Pentru al patrulea an consecutiv, Selgros România a premiat cei mai talentaţi profesionişti în domeniul gastronomiei, în cadrul concursului Arena Bucătarilor 2013. Cei nouă finalişti ai competiţiei au fost aleşi din peste 60 de concurenţi.

Excelenţa în gastronomie a fost premiată în cadrul finalei Arena Bucătarilor 2013

Aceştia s-au întrecut astăzi în Marea Finală desfăşurată în magazinul Selgros Cash & Carry Braşov, fiind prima finală din istoria concursului care a putut fi urmărită live, în aplicaţia dedicată pe pagina de Facebook/Selgros.Romania.

Juriul, format din trei personalităţi cu renume în gastronomia românească, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Ştefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Preşedintele ANBCT şi Adrian Hădean, blogger culinar, a observat, a degustat şi a notat cele mai delicioase reţete propuse şi cele mai ingenioase tehnici folosite, desemnând câştigătorii ediţiei de anul acesta. Finaliştii au avut 5 ore la dispoziţie pentru a răspunde la temele propuse de juriu, fiind punctaţi pentru mise-en-place și curățenie, tehnicile de prelucrare a ingredientelor, modul corect de preparare, inovaţie şi gust.

Câştigătorul Locului I al Arenei Bucătarilor Selgros 2013 este Ioan Florescu, Hotel Belvedere, Braşov, care a plecat acasă cu Marele Premiu de 15.000 de lei. Locul II şi cei 10.000 de lei i-au revenit lui Alexandru Vreme, Restaurant Gourmet, Braşov, iar locul III şi premiul de 5.000 de lei i-a fost oferit lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea.

De asemenea, membrii juriului au mai acordat alte trei distincţii speciale: premiul de popularitate a fost oferit de publicul online lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea, care a fost cel mai susţinut bucătar în aplicaţia de pe pagina Facebook Selgros.România. Premiul special “Cezar Munteanu”, constând în consultanţă în locaţia bucătarului i-a revenit lui Ioan Timar, Hotel Restaurant Clermont, Covasna. Premiul special, o jachetă personalizată şi Cupa ANBCT au fost câştigate de către George Baciu, Restaurant Concerto, Bucureşti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise