Desert delicios cu pepene din numai 3 ingrediente

Dupa cum stiti deja, suntem fanii retetelor simple si practice, insa cu ingrediente naturale si sanatoase. De aceea, astazi impartasim cu voi o noua reteta minunata, din numai 3 ingrediente, ce constituie un desert perfect pentru zilele calduroase de vara.  

Desert delicios cu pepene din numai 3 ingrediente

Daca doriti sa puneti mai multe ingrediente, budinca de pepene poate fi transformata intr-un desert exotic, prin adaugarea de scortisoara sau extract de iasomnie, fistic sau ciocolata maruntita. De asemenea, trebuie sa stiti ca aceasta budinca poate fi folosita pentru umplutura diferitelor prajituri sau placinte.

Aceasta budinca este pregatita in Palermo, capitala Siciliei, in mijlocul lunii iulie pentru a sarbatori Santa Rosalia, considerata sfanta a orasului. Este considerat a fi un desert minunat de vara, datorita faptului ca este foarte racoritor, dar si pentru ca in acea perioada pepenii se afla in plin sezon.

Ingrediente:

1 litru suc de pepene
100 grame amidon de porumb
100 grame zahar

Optional: extract de iasomnie sau scortisoara

Pentru decor: ciocolata neagra maruntita sau fistic maruntit

Metoda de preparare:

1. Pentru a obtine sucul de pepene, taiati pepenele in cubulete si folositi un blender pentru a-l marunti. Treceti compozitia printr-o strecuratoare, pentru a obtine sucul.

2. Intr-un bol,amestecati amidonul cu 100 ml de suc de pepene si amestecati pana la omogenizare, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

3. Puneti amestecul de suc cu amidon si restul sucului intr-o cratita si dati la foc mic pana cand ajunge la punctul de fierbere. Adaugati zaharul si scortisoara sau iasomnia (daca este cazul). Amestecul o sa devina din ce in ce mai legatpe masura ce se gateste. Lasati 10 minute pe foc sau pana cand amestecul ajunge la textura lemon curd-ului.

4. Puneti amestecul in recipiente mici (vase ramekins, pahare sau chiar borcane) si lasati a frigider pentru 4-6 ore.

5. Decorati cu ciocolata neagra maruntita sau cu fistic maruntit.

Sursa articol si sursa foto: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise