De la ou nimic nu se arunca. Oul este un aliment complet si, probabil, printre putinele cu un ambalaj comestibil. Asadar, in cazul in care nu stiati, coaja de la oua nu se arunca, poate fi inclusa cu succes in dieta. Cojile de oua contin cantitati semnificative de calciu. Ele pot fi consumate dupa ce au fost bine spalate si trecute printr-o rasnita de cafea. Pudra astfel obtinuta, poate fi amestecata cu miere si consumata, fiind un bun supliment de calciu. Insa, cojile de oua mai au si alte intrebuintari in gospodarie. Mai jos, trecem in revista 5 dintre cele mai ingenioase feluri in care puteti folosi cojile de la oua.
Canile patate se umplu cu apa, se presara pudra din coji de oua si se lasa peste noapte. Dimineata petele vor disparea.
Pudra din coji de oua are un efect abraziv, asa ca poate fi folosita pentru a curata tigaile arse sau patate, care nu se lasa curatate cu produsele obisnuite de curatat.
2. Ingrasamant pentru sol
Acestea pot fi sfaramate si presarate deasupra stratului cu flori sau pot fi amestecate direct cu pamantul din ghivece.
In acelasi timp, coaja de ou are si un rol de pesticid natural si va tine departe daunatorii plantelor.
Aceasta va absorbi substantele care dau acea amareala iritanta cafelei.
Cojile de ou se piseaza intr-un mojar si se adauga un albus batut. Cu acest amestec va puteti curata si exfolia tenul.
De asemenea, cojile pisate de ou pot fi lasate cateva zile in otet de mere, in care se vor dizolva. Aceasta solutie poate fi folosita pentru tratarea iritatiile minore de piele.
5. Desfunda chiuveta
Daca nu aveti o sita la chiuveta, puteti improviza una din coji de ou. Pur si simplu lasati in scurgerea de la chiuveta cateva coji maruntite de oua. Acestea vor retine toate resturile care pot infunda chiuveta. In acelasi timp, daca vor aluneca pe teava de scurgere, cojile de ou vor ajuta la desfundarea acesteia.
Sursa foto: tasc.net.au
Sursa articol: rd.com
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii