Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe de pe planeta. Au un gust placut, sunt satioase, sanatoase si o importanta sursa de energie, continand o cantitate mare de vitamine si minerale care se digera foarte repede. Banana are in compozitia sa trei tipuri de zaharuri: fructoza, sucroza si glucoza, combinate cu fibra. Acest fruct contine o cantitate de carbohidrati de doua sau de trei ori mai mare decit cea din alte fructe, cum ar fi lamaia, marul, portocala, piersicile, strugurii. De asemenea, cercetatorii au descoperit ca doua banane asigura energie organismului, pregatindu-l pentru efort sustinut timp de 90 de minute.
De exemplu, cojile de banane pot fi incluse in dieta (dupa ce sunt foarte bine spalate), pentru ca au cantitati mari de vitamina B6 si B12, magneziu si potasiu, fibre si proteine.
Stim, gustul nu este prea placut, dar cojile de banane pot fi bagate la blender impreuna cu alte fructe, obtinundu-se astfel un smoothie foarte sanatos.
- Pune cojile de banane intr-un borcan cu apa si lasa-le cateva zile. Apoi, foloseste apa pentru a uda plantele din casa. Aceasta va fi mult mai buna decat apa obisnuita, pentru ca va contine foarte multi nutrienti proveniti din cojile de banane.
- Daca ai bube, iritatii sau piscaturi de tantar care te mananca, freaca-le cu o coaja de banana si senzatia de mancarime va disparea.
- Macinate si uscate, cojile de banana reprezinta hrana ideala pentru pasarile din gospodarie.
- Foloseste cojile de banane atunci cand faci friptura la cuptor. Pune carnea pe ele, iar la sfarsit vei observa ca friptura a iesit mai frageda si suculenta.
- Coaja de banana poate fi folosita si pentru a reda stralucirea pantofilor de piele (a gentilor sau a gecilor de piele). Nu trebuie decat sa freci coaja de pantofi si apoi sa-i stergi cu o carpa uscata.
- Cojile de banane vindeca si vanataile. Daca vrei ca o vanataie sa dispara mai repede, nu trebuie decat sa o masezi cu interiorul unei coji de banana si aceasta se va vindeca mult mai repede.
Sursa foto: finedininglovers.com
Sursa articol: livescience.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii