De multe ori, pe ambalajele de la produsele din carne congelata sta scrisa recomandarea de a nu recongela produsul.

Asta inseamna ca, odata decongelat, carnea nu trebuie recongelata sub nicio forma, ci este mai bine sa-o preparam termic si, daca nu o consumam in acel moment, sa o depozitam in frigider, in vederea unui consum ulterior.

Recongelarea carnii nu este recomandata din doua motive: 

1. Ne poate pune sanatatea in pericol

Prin congelarea carnii, bacteriile de pe ea nu mor, ele doar intra intr-o stare de letargie, care nu le mai permite sa se inmulteasca sau sa altereze carnea.

Prin dezghetarea carnii, bacteriile se trezesc si incep din nou sa se multiplice. Daca dezghetarea are loc la temperatura camerei, bacteriile se vor inmulti mai repede. De aceea se recomanda ca dezghetarea sa fie facuta in frigider. 

Asadar, la fiecare decongelare calitatea igienica a produsului scade si apare riscul unei contaminari. Intre bacteriile care se pot afla pe suprafata carnii se numara: Salmonella, Staphylococcus aureus, Clostridium perfringens si Clostridium botulinum. Toate ne pot pune in sanatatea in pericol.

Daca recongelam carnea, numarul mare de bacterii de pe suprafata ei (mai mare decat la prima congelare) va fi pastrat si se va amplifica la urmatoarea dezghetare. Si tot asa.

2. Calitatea carnii scade cu fiecare recongelare

In timpul procesului de congelare, daca se formeaza cristalele mari de gheata, acestea distrug peretii fibrelor musculare. Astfel, la decongelare se pierde multa apa din carne. In acelasi timp, la decongelare sunt eliberate si saruri care fac fibrele musculare sa se scurteze si sa devina mai atoase.

Astfel, in urma procesului de recongelare, carnea va deveni mai atoasa si mai lipsita de gust. In plus, printr-o mai mare pierdere de apa se va pierde si din calitatea nutritionala a carnii. 

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii