Cum scapi de usturimea mainilor dupa ce ai tocat ardei iute

De multe ori ni se intampla ca dupa ce tocam ardei iute sa ne usture mainile foarte rau. Prima reactie este sa ne ducem la chiuveta si sa ne spalam cu apa rece. Totusi, aceasta nu este cea mai buna idee deoarece capsaicina, componentul activ care provoaca usturimea, nu poate fi indepartata doar cu apa. Iata care sunt solutiile eficiente pe care trebuie sa le folosim pentru a scapa de acea senzatie neplacuta.    

Cum scapi de usturimea mainilor dupa ce ai tocat ardei iute

Prima solutie si cea mai eficiente este, evident, prevenirea. Inainte de a te apuca sa toci ardei iute, pune-ti pe maini niste manusi chirurgicale. Daca este prea tarziu pentru a folosi aceasta idee, incearca una dintre urmatoarele solutii.
Unge locurile dureroase cu ulei de masline si lasa-l sa actioneze 5-10 minute. Apoi, clateste-ti mainile cu apa si sapun. Senzatia neplacuta nu va disparea de la sine, insa durerile vor fi ameliorate. Poti repeta procedeul de mai multe ori pana usturimea va disparea cu totul.
Unge-ti mainile cu iaurt. Acesta are un efect benefic asupra pielii si reuseste sa scada rapid temperatura de la suprafata ei. Lasa iaurtul sa actioneze atat timp cat este nevoie. Clateste cu apa si sapun.
Foloseste aloe vera. Daca ai o planta de aloe vera la indemana, rupe o bucata din ea si foloseste lichidul vascos pe care il secreta pentru a-ti unge mainile. Aceasta este una dintre cele mai eficiente solutii. Nu uita sa lasi gelul de aloe vera sa actioneze si abia apoi sa te clatesti.
Alcool medicinal. Capsaicina, componentul activ din ardeiul iute, este solubila in alcool. Asadar, poti folosi cu incredere aceasta solutie. Toarna alcool medicinal pe o discheta de bumbac si tamponeaza-ti mainile usor pana cand usturimea incepe sa dispara. Apoi, clateste bine cu apa si sapun.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise