Cum sa prepari lapte condensat acasa

In multe retete de creme si prajituri se specifica folosirea laptelui condensat. Si chiar daca este foarte comod sa il cumparam gata facut, nimic nu se compara cu laptele condensat facut in propria bucatarie. Reteta este foarte simpla, iar rezultatul merita efortul. In plus, laptele condensat se pastreaza foarte bine la frigider pana la 3 saptamani, asa ca il puteti folosi oricand aveti nevoie.  

Cum sa prepari lapte condensat acasa

Asadar, lasand vorba la o parte, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

1. 375 ml lapte (3,5% grasime)

2. 45 gr unt gras

3. 500 gr zahar pudra

4. Optional, puteti adauga seminte de vanilie.

Metoda de preparare:

1. Toate ingredientele se amesteca intr-o cratita.

2. Punem cratita la foc mic, astfel incat zaharul si untul sa se topeasca.

3. Dupa topirea zaharului si a untului, dam focul mai tare.

4. Dupa ce laptele a dat in clocot, se mai lasa pe foc inca 10 minute, amestecand continuu.

5. Dupa cele 10 minute, se toarna compozitia intr-un borcan si se lasa sa se raceasca.

6. Se pastreaza la frigider, daca mai ramane ceva. :-D

Pentru exemplificare, va recomandam acest video:

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise