Cum sa pregatim corect tavile in care coacem prajituri

Reusita unei prajituri depinde de foarte multi factori, printre care se numara si tava in care la coacem, precum si pregatirea acesteia. Exista doua motive intemeiate pentru care trebuie sa invatam sa pregatim corect tava in care urmeaza sa coacem deserturi: pentru a putea scoate desertul mult mai usor din tava si pentru a evita lipirea prajiturii de tava si stricarea aspectului acesteia. Daca acordam putina atentie acestui pas, vom avea prajituri ispititoare, care isi mentin forma chiar si dupa ce le scoatem din cuptor.  

Cum sa pregatim corect tavile in care coacem prajituri

Modalitatea in care se pregateste tava depinde de tipul de aluat folosit, de tipul tavii si uneori chiar de preferintele bucatarului. Orice reteta ar trebui sa explice acest pas, astfel incat rezultatul sa fie cel asteptat.

Iata care sunt cele 3 tipuri de tavi si cum trebuie sa le pregatim pe fiecare dintre ele:

1. Tavi care nu necesita hartie de copt sau ulei

De obicei, prajiturile pe baza de pandispan sunt pregatite in tavi ce nu necesita sa fie unse cu ulei si faina. Acest tip de aluat se umfla si creste pe peretii tavii, asa ca nu are nevoie de o suprafata alunecoasa, pentru a putea creste corespunzator. De asemenea, poti coace in astfel de tavi sufleuri, caci isi pastreaza mai bine forma.
Inainte de a scoate prajiturile din tava, foloseste o spatula sau un cutit si introdu-l intre prajitura si marginile tavii, pentru a te asigura ca prajitura s-a desprins complet de tava.
Este recomandat sa folositi hartie pergament pentru a acoperi fundul acestor tipuri de tavi, pentru a va fi mai usor sa scoateti prajiturile.

2. Tavi ce necesita ungere

O varietate de prajituri necesita coacere in tavi unse. O tava unsa va permite prajiturii sa isi micsoreze usor marginile, permitand scoaterea prajiturii fara riscul de rupere. Poti folosi, pentru siguranta, o spatula sau un cutit pentru a fi sigur ca prajitura este in totalitate desprinsa de tava. Si in acest caz este recomandat sa adaugati hartie de copt pe fundul tavii.

3. Tavi ce trebuie unse si tapetate cu faina

In zilele in care nu exista hartie de copt, aceasta varianta era cea mai buna. Tavile pot fi unse cu ulei, unt sau spray si tapetate cu faina. Faina ajuta la formarea unei cruste apetisante, ce face mult mai usoara scoaterea prajiturii din tava. Multi bucatari prefera aceasta crusta si pregatesc in acest mod toate tipurile de prajituri, cu exceptia celor pe baza de pandispan.

Sursa articol: www.food52.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise