Cum sa pregatesti un sos perfect de fiecare data

O portie de friptura rumenita ar putea sa nu fie tocmai un preparat deosebit. Insa, cu siguranta, va deveni unul daca ii adaugam si un sos delicios. Sosul completeaza aroma fripturii si o poate transforma dintr-un preparat banal intr-unul special. Si  poate ca si voi va intrebati care sunt secretele unui sos delicios. Ei bine, si noi ne-am intrebat acelasi lucru, si am cautat in stanga si in dreapta raspunsuri. Iata ce am aflat:  

Cum sa pregatesti un sos perfect de fiecare data

1. Rumeneste bine carnea

In primul rand, trebuie sa evitati sa folositi tigai cu suprafata antiaderenta. Pentru a se forma o crusta delicioasa, carnea trebuie sa se lipeasca de tigaie. Trebuie sa pregatiti carnea intr-o tigaie in care ati adaugat 1-2 linguri de ulei pana cand devine rumena si are crusta, caci tocmai aceasta este aroma de baza a sosului pe care il veti pregati. Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, lasati-o sa se odihneasca.

2. Adauga arome

Nu este necesar sa cureti tigaia de grasimea ramasa de la carne atunci cand pregatesti sosul. Mai mult, aceasta va da o aroma deosebita sosului. Poti adauga usturoi, salota, seminte de mustar, boabe de piper zdrobite pentru aroma. Salota este o leguma folosita mai ales in bucataria franceza, fiind inrudita cu ceapa si asemanandu-se foarte tare cu aceasta, insa neavand mirosul intepator specific cepei. Asadar, daca nu aveti salota, puteti adauga fara probleme ceapa. Lasati legumele aproximativ 4 minute pe foc, avand grija sa le miscati cat mai des.

3. Adaugati lichid

Vinul (alb sau rosu) este adesea folosit in sosuri datorita acidului pe care il imprumuta altor ingrediente. Insa, daca nu avem vin la indemana, putem folosi fara probleme si supa. Nu trebuie sa adaugi multa, aproximativ o jumatate de ceasca pentru un sos ce contine patru portii. Poti adauga, de asemenea, cimbru, rozmarin sau chiar coaja de lamaie. Ulterior, se lasa la fiert amestecand cu o lingura de lemn, pana cand lichidul se ingroasa si se reduce la jumatate (aproximativ 5 minute).
4. Adaugati grasime

Dupa ce lichidul s-a redus, adaugati unt pentru a obtine o textura mai cremoasa si neteda, demna de un preparat de restaurant. Adaugati sosul langa carne si savurati cu pofta!
Sursa articol: www.bonappetit.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise