Cum sa pregatesti o prajitura racoroasa cu lime

Acum ca a venit vara, prajiturile cu fructe trebuie sa fie la ordinea zilei. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va impartasim o reteta apetisanta de prajitura ce va reusi cu siguranta sa va racoreasca in zilele calduroase. Timpul de pregatire este de numai 15 minute, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa depuneti prea mult efort pentru a face acest desert.  

Cum sa pregatesti o prajitura racoroasa cu lime

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie:

Pentru blat:

125 gr faina
55 gr zahar pudra
1/4 lingurita sare
110 gr unt nesarat rece

Pentru umplutura:

sucul de la 6 lime
250 gr zahar
30 gr faina
4 oua
2 lingurite coaja lime
colorant alimentar verde (optional)
zahar pudra pentru decorat

Instructiuni de preparare:

Blat:

1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Amestecati zaharul, faina si sarea intr-un bol.
3. Taiati untul in cubulete mici si adaugati-l peste compozitia cu faina.
4. Amestecati cu degetele pana cand obtineti un aluat nisipos.
5. Transferati aluatul intr-o tava unsa cu unt si dati la cuptor pentru 20-25 minute sau pana cand blatul devine auriu.

Umplutura cu lime:

6. Amestecati zaharul si faina intr-un bol.
7. Adaugati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
8. Adaugati sucul de lime, coaja de lime si colorantul alimentar.Amestecati pana la omogenizare.
9. Adaugati umplutura peste blatul copt si dati la cuptor pentru inca 20 minute. Umplutura este gata atunci cand nu mai are o textura gelatinoasa si nu se mai misca.
10. Lasati prajitura sa se raceasca in tava inainte de a o taia. Se poate decora cu zahar pudra sau cu felii de lime.

Sursa articol si sursa foto: www.kitchendaily.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise