1. Congeleaza toate ingredientele
Cel mai bun smoothie pentru micul dejun este cel ce se prepara in cel mai scurt timp cu putinta. De multe ori, folosim ingrediente deja congelate, pentru a ne face sarcina mai usoara. Alte dati, suntem nevoiti sa curatam ingredientele, sa le taiem si sa le depozitam in congelator pentru a le folosi ulterior. Cel mai indicat este sa ne aprovizionam cu ingredientele noastre preferate si sa le depozitam in congelator pentru a le folosi la nevoie. Pentru a fi mai eficienti, putem depozita cate o portie de smoothie in fiecare recipient sau punguta din congelator.
Acum vine partea dificila: vrei un smoothie lichid sau unul mai dens? Pe baza raspunsului tau, poti alege baza bauturii tale.
Pentru un smoothie lichid puteti folosi ceai (ceai verde, negru sau orice alt ceai va place).
Pentru un smoothie dens, trebuie sa folosesti ca baza un produse lactate, lapte de cocos sau lapte de migdale.
Transfera lichidul pe care il vei folosi ca baza in paharul sau cana din care vei bea smoothie-ul. Acesta este un pas foarte important daca nu vrei sa ramai cu un surplus de bautura.
Bananele si merele sunt printre cele mai folosite fructe in smoothie-uri, oferindu-i acestuia o textura cremoasa. Acestea reprezinta baza pe care se vor construi celelalte arome. Ia in considerare si mango, piersicile sau fructele de padure.
5. Pregateste ingredientele
Cel mai bun lucru legat de smoothie-uri este ca poti asimila beneficiile ingredientelor dintr-o salata intr-o forma mult mai usor de consumat. Mai mult, in functie de cantitatile pe care le folosesti, este posibil chiar sa nu simti gustul legumelor sau verdeturilor. Nu uita sa speli ingredientele si sa le decojesti(daca este cazul)!
Incearca sa nu umpli recipientul blenderului mai mult de trei sferturi pentru a evita ca bautura ta sa se imprastie in intreaga bucatarie. De asemenea, pentru buna functionare a aparatului, este bine sa asiguri o proportie de 50% intre ingredientele solide si baza lichida.
Daca iti doresti un smoothie mai consistent, poti alege sa adaugi grasimi, seminte sau cereale. Iaurtul, avocado, untul de migdale, cocos sau de arahide sunt surse de grasimi perfecte pentru un smoothie cremos si delicios. Puteti adauga si seminte de chia, de in sau de canepa.
Pentru o aroma speciala, puteti adauga scortisoara, cardamom sau cacao. Iar daca folositi lapte de cocos, trebuie neaparat sa incercati turmericul. Pentru bauturile in care ati adaugat ghimbir, puteti opta pentru menta. Cateva frunze de fenicul si o lingurita de coaja de lamaie sunt, de asemenea, binevenite in smoothie-ul tau. Incearca si extractul de vanilie, migdale sau apa de flori de portocale pentru a-ti duce bautura la un nivel superior.
Ca indulcitori, puteti folosi miere, sirop de agave sau de artar.
Daca smoothie-ul tau are la baza apa, gheata nu va schimba major aroma sa. Daca insa acest lucru te ingrijoreaza, poti folosi fara probleme fructe si legume congelate.
Comentarii