Cum sa pregatesti cel mai inedit cadou culinar pentru Ziua Indragostitilor

  Am intrat deja in luna indragostitilor, una dintre cele mai iubite luni din an. Si chiar daca unii nu sarbatoresc Ziua Indragostitilor, cu siguranta, toata lumea sarbatoreste Dragobetele. Si ce cadou ar putea fi mai frumos pentru persoana draga decat o prajitura pe care sa o pregatesti cu propriile manute?  

Cum sa pregatesti cel mai inedit cadou culinar pentru Ziua Indragostitilor

Noi va invatam cum se faceti cel mai inedit si delicios cadou pentru persoana iubita! Iata ce va trebuie:
Pentru blatul colorat:

5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie
colorant alimentar
Pentru blatul alb:

5 linguri faina
2 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
esenta de vanilie

Glazura vanilie:

70 gr zahar pudra
1/2 lingura lapte
1 lingura unt nesarat topit
1/4 lingurita vanilie
1 praf sare
Mod de preparare:

1. Preincalzim cuptorul si pregatim o tava de chec de aproximativ 22x12 cm, tapetand-o cu hartie de copt.

2. Pregatiti aluatul pentru blatul colorat: se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de oua impreuna cu vanilia. Se adauga si colorant pana obtineti coloarea dorita.

3. Se baga la cuptor la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute.

4. Se lasa la racit cel putin 4 ore inainte de a decupa inimioarele.

5. Decupati inimioarele si asezati-le in mijlocul tavii, lipite una de cealalta, astfel incat sa se sustina si sa nu cada.

6. Pregatiti cel de-al doilea blat la fel ca cel anterior, dar fara sa adaugati colorant alimentar. Adaugati aluatul peste inimioare si dati la cuptor pentru 20-25 minute.

7. Intre timp, pregatiti glazura: intr-un bol mediu amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie cremoasa. Puteti adauga mai mult zahar pudra daca vi se pare compozitia prea lichida si mai mult lapte daca vi se pare ca este prea tare.

8. Adaugati glazura peste prajitura coapta si racita.

Sursa articol si sursa foto: www.veryculinary.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise