Cum sa pregatesti cea mai romantica pizza

In aceasta perioada, cei mai multi dintre noi se gandesc la surprizele pe care vor sa le faca partenerilor de Ziua Indragostitilor sau de Dragobete. Cu totii ne dorim sa daruim cele mai frumoase cadouri si sa facem cele mai originale surprize. Si ce ar fi mai original decat sa pregatim pizza pentru o cina romantica? :-D Totusi, nu vorbim despre orice fel de pizza, ci despre cea mai romantica varianta a acestui preparat: pizza in forma de inima. Simplu de facut, rapid si deloc costisitor, acest preparat poate fi surpriza perfecta pentru multi dintre noi.  

Cum sa pregatesti cea mai romantica pizza

Asadar, spalati-va mainile, puneti-va sorturile si sa incepem:

Ingrediente necesare pentru un blat de aproximativ 30 cm:

300 g faina
120 ml apa calda
10 g drojdie proaspata
2 linguri ulei de masline
1 lingura sare
1 lingurita zahar

Mod de preparare:

1. Amestecam intr-un vas drojdia, zaharul, 1 lingura de faina si 3 linguri de apa calda. Lasam maiaua la dospit 10-15 minute.

2. Intr-un alt vas adaugam faina amestecata cu sare. Formam o gaura in centru si turnam maiaua, restul de apa calda si uleiul.

3. Framantam aluatul obtinut putin, cat sa nu se mai lipeasca de maini.

4. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat.

5. Dupa ce aluatul a crescut, il framantam putin si il intinem cu sucitorul, astfel incat sa obtinem un blat de aproximativ 3-4 mm grosime.

6. Puneti pizza in tava unsa in prealabil cu putin ulei de masline si adaugati ingredientele voastre preferate peste blat.

Sugestii:

7. Dupa ce ati adaugat ingredientele pe pizza, impingeti cu ajutorul degetului aratator marginea de sus a blatului catre interior, astfel incat sa se formeze partea de sus a unei inimioare.

8. Cu ajutorul degetelor mare si aratator, prindeti marginea opusa si trageti putin catre exterior, astfel incat sa se formeze partea de jos a inimioarei.

9. Se coace la 220 grade Celsius timp de 20-25 minute.

Pentru exemplificare, v-am atasat acest video:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise