Cum sa pregatesti cea mai gustoasa prajitura fara coacere

Temperaturile ridicate ne descurajeaza de multe ori in perioada aceasta sa intram in bucatarie si sa pregatim tot ce ne-am dori. Din fericire, exista anumite prajituri care nu necesita coacere si se pregatesc foarte usor. Asa este si prajitura pe care dorim sa v-o prezentam astazi, o prajitura racoroasa, gustoasa si gata in numai jumatate de ora.  

Cum sa pregatesti cea mai gustoasa prajitura fara coacere

Portii: 12
Timp de gatire: 30 minute

Ingrediente:

100 grame praf budinca instant
370 ml lapte
250 ml smantana pentru frisca
biscuiti graham
50 gr zahar
400 gr capsuni taiate

Metoda de preparare:

1. Amestecati praful de budinca instant si laptele. Adaugati si frisca batuta si amestecati bine.

2. Asezati un strat de biscuiti pe fundul unei tavi cu dimensiunea de 20x20 cm.

3. Adaugati peste stratul de biscuiti jumatate din crema obtinuta si nivelati. Adaugati un alt strat de biscuiti. Puneti restul de crema, iar peste aceasta adaugati un alt rand de biscuiti. Dati la frigider.

4. Puneti zaharul si capsunile intr-o oala si lasati la foc mediu pana cand compozitia da in clocot. Dati focul incet si lasati pe foc pana cand compozitia se intareste, in jur de 5 minute.

5. Lasati sosul obtinut sa se raceasca.

6. Puneti sosul deasupra prajiturii si intindeti cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit cu lama mai lata.

7. Puteti decora cu frisca sau capsuni.

Sursa articol si sursa foto: www.insidebrucrewlife.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise