Cum sa iti cureti cuptorul fara sa folosesti detergenti

Pentru ca vrem sa va usuram munca, astazi va venim in ajutor cu sfaturi utile si eficiente pentru a va curata cuptorul rapid si fara sa folositi detergenti plini de chimicale. Iata cat de usor este.  

Cum sa iti cureti cuptorul fara sa folosesti detergenti

Aveti nevoie de:
- manusi de unica folosinta
- o sticla de tip spray
- o laveta
- paleta din silicon sau plastic
- apa
- otet alb
- bicarbonat de sodiu
Indicatii pentru curatarea cuptorului:
1. Deschideti cuptorul si scoateti totul din interiorul sau (grilaje, rotisoare, aparate de masurat temperatura etc.).
2. Intr-un bol, amestecati 150 de grame de bicarbonat de sodiu cu cateva linguri de apa. Ajustati cantitatea fiecaruia dintre ingrediente pana cand obtineti o pasta omogena. Aproximativ 3 linguri de apa sunt suficiente pentru a obtine consistenta dorita.
3. Puneti-va manusile si intindeti pasta din bicarbonat si apa pe peretii si pe usa cuptorului. Evitati zonele prin care iese flacara atunci cand este pornit cuptorul. Cu ajutorul manusilor veti putea intinde pasta si in cele mai murdare colturi. Bicarbonatul va capata o culoare maronie, insa nu trebuie sa va faceti griji. Acoperiti suprafetele foarte bine cu pasta din plin.
4. Inchideti usa si lasati pasta sa actioneze cel putin 12 ore (eventual, peste noapte).
5. Dupa ce au trecut cele 12 ore, deschideti cuptorul. Umeziti o laveta si curatati toata pasta pe care ati intins-o in interiorul cuptorului. Daca nu reusiti sa curatati pasta doar cu ajutorul lavetei, folositi si o spatula din silicon ori plastic.
6. Au mai ramas urme de bicarbonat? Nicio problema. Puneti otet alb intr-o sticla de tip spray si pulverizati pe zonele cu pricina. Astfel, bicarbonatul se va transforma intr-un soi de spuma.
7. Clatiti cu ajutorul lavetei umede si stergeti cu un prosop uscat. Puneti grilajul inapoi (pe acesta il puteti curata exact ca pe cuptor, lasandu-l peste noapte cu pasta deasupra lui).
Gata! Asta e tot! :)
Voi ce alte trucuri care ne pot usura curatenia de primavara mai cunoasteti?

sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise