Cum sa faci un tort in forma de inima in cativa pasi

Mai sunt doar doua zile pana la Ziua Indragostitilor, iar daca inca nu te-ai hotarat cum sa iti arati dragostea fata de jumatatea ta, noi iti sarim in ajutor cu cea mai simpla si spectaculoasa reteta de tort. Se spune ca dragostea trece prin stomac, iar noi credem cu tarie in acest lucru, asa ca iata cat de simplu este sa pregatesti o surpriza speciala pentru partenerul tau.    

Cum sa faci un tort in forma de inima in cativa pasi

Reteta pe care urmeaaza sa v-o prezentam nu este deloc costisitoare si nici dificil de pregatit. Nu necesita nici macar o tava speciala, caci noi cunoastem un mic truc pentru a obtine forma perfecta de inima, fara a mai cheltui bani pe tavi.

Blat:

6 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri faina
3 linguri ulei
2 linguri cacao
esenta de rom
1 lingurita praf de copt (optional)

Crema:

250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar pudra
esenta vanilie
1/2 plic intaritor frisca
Instructiuni de preparare:

Blat:

1. Separam albusurile de galbenusuri si punem albusurile intr-un vas inalt. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce se intaresc, adaugam si zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie densa si lucioasa.

2. Intr-un vas separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana la omogenizare.

3. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute spuma si omogenizam, amestecand de jos in sus.

4. Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si o adaugam treptat peste oua, amestecand de sus in jos.

5. In doua tavi (rotunda si patrata, ambele cu diametrul de 20 cm) turnati compozitia.

6. Se da cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 minute, la foc mediu.

7. Se scoate din cuptor si sa lasa sa se raceasca.

8. Dupa ce s-a racit, taiem blatul rotund in doua parti egale si le unim cu blatul patrat,exact ca in imaginea de mai jos.

Crema:

9. Smantana pentru frisca se amesteca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca pana cand devina ferma.

10. Mascarponele se mixeaza cu esenta de vanilia, incorporandu-se apoi peste frisca. Atentie: se amesteca usor pentru a nu se lasa.

11. Decoram tortul dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise