Nu ai cum sa nu iubesti covrigii: sunt pufosi, gustosi, miros extraordinar cand sunt scosi din cuptor si pot fi savurati in orice moment al zilei. Multa lume se intreaba cum putem pregati covrigi crocanti la exterior si moi in interior, cu o culoare placuta si cu un gust minunat, exact ca cei din covrigarii. Pentru cei mai pufosi covrigi exista un mic truc pe care o sa vi-l dezvaluim in acest material. Pana atunci, trebuie sa stii ca pentru aceasta reteta ai nevoie de: 500 gr faina 25 gr drojdie 270 ml apa calduta 30 ml unt topit 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 6 lingurite bicarbonat de sodiu 1 l apa pentru decor: mac, susan, sare.
In mod traditional, in apa se adauga lesie, o substanta alcalina ce se gaseste greu si este si mai dificil de utilizat. Bicarbonatul de sodiu reuseste sa o inlocuiasca cu succes, fiind si un ingredient aflat la indemana oricui.
Sursa foto: www.flickr.com
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii