Cum sa faci cirese murate si in ce preparate le poti folosi

Acum, daca tot sunt in toate pietele si la preturi destul de mici, ar fi pacat sa nu profiti si sa nu pui si niste cirese murate. Da, ai citit bine, ciresele pot fi si ele murate. 

Cum sa faci cirese murate si in ce preparate le poti folosi

Daca iti plac ciresele, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta.

Daca iti plac muraturile, de asemenea, trebuie sa dai o fuga pana in piata si sa te aprovizionezi cu cirese, pentru a pune cateva borcane la murat.

Iti plac preparatele cu un gust dulce acrisor? Trebuie sa incerci ciresele murate.

De fapt, indiferent de gusturile tale, nu trebuie sa ratezi ciresele murate, mai ales ca se fac foarte simplu.

Ingrediente:

3/4 l de otet balsamic alb

1/4 cana de zahar
2 linguri de boabe de piper negru
1 lingura de seminte de coriandru
1/2 de lingura de ardei iute maruntit
1/2 kg de cirese curatate de samburi
1 legatura de rozmarin

sursa foto: www.dailycal.org

Cum se prepara:

Primele cinci ingrediente se pun intr-o oala, se amesteca cu o cana de apa si se fierb pana se dizolva tot zaharul. Apoi, amestecul se lasa inca 5 minute la foc mediu. Se strecoara, se adauga ciresele si rozmarinul si se fierbe la foc mic timp de 3-5 minute, pana cand se inmoaie ciresele.

Se toarna intr-un borcan, cu destul lichid ca sa acopere ciresele. Se lasa la racit, dupa care puneti borcanul in frigider si uitati de el timp de 48 de ore.

Dupa 2 zile, ciresele murate pot fi servite.

sursa foto: remcooks.com

Cum poti folosi ciresele murate:

Ciresele murate merg de minune cu platouri de branzeturi si mezeluri, mai ales cand pe langa acestea mai este si un pahar de sampanie.

Se mai servesc cu foie gras, carne de vanat sau rata.

De asemenea, le mai poti folosi in sandvisuri, pentru ca se combina perfect cu prosciutto, dar si cu somonul afumat. Pot fi folosite si in salatele de cruditati, carora le dau un cu totul alt gust si aroma.

Spaniolii le folosesc ca tapas, alaturi de masline si rosii uscate.

sursa foto: foodisforsharing.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise