Cum sa faci cele mai bune clatite pufoase

Clatite americane, pancakes sau clatite pufoase. Fiecare dintre noi le cunoaste, probabil, sub una dintre denumirile acestea. Le poti combina cu fructe, gemuri si tot felul de arome. Sunt delicioase si pot fi pregatite atat pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii. Iata care sunt sfaturile pe care trebuie sa le urmezi pentru ca faimoasele pancakes sa-ti iasa perfect.  

Cum sa faci cele mai bune clatite pufoase

Ingredientele necesare:
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 200 grame faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat
- 1 plic zahar vanilinat
- doua linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- un varf de sare
- ulei
Mod de preparare:
Masurati ingredientele cu exactitate. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilinat si dati totul prin sita. Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pana cand se fac spuma si galbenusurile intr-un alt bol cu un varf de sare. Combinati laptele cu uleiul.
Turnati laptele cu uleiul peste galbenusuri si amestecati cu combinatia de ingrediente uscate (faina, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporati albusurile cu ajutorul unui tel. Amestecati cat mai incet pana cand compozitia devine omogena.
Incalziti tigaia si turnati putin ulei in ea. Stergeti suprafata tigaii cu ajutorul unui servetel de hartie. Acest procedeu va va ajuta sa obtineti acea culoare maronie pe care o capata in general clatitele americane.
Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnati un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii. Dupa ce clatita incepe sa faca un soi de basicute, o puteti intoarce si pe partea cealalta. Nu uitati! Clatita nu trebuie niciodata intoarsa de mai multe ori.
Procedati la fel pentru fiecare clatita.
Scoateti clatitele pe o farfurie si serviti-le cu gem, dulceata, fructe, ciocolata sau diferite siropuri.
Asta e tot. Simplu si delicios! :)

Mai multe retete de clatite puteti gasi aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise