
Aproape fiecare tara are o reteta proprie dupa care le face. Cele mai raspandite clatite sunt cele facute cu faina de grau, dar in Polonia sau Germania ele se prepara din cartofi.
In alte tari, precum Canada sau Statele Unite, drojdia este folosita pentru a face clatitele mai pufoase. Tot aici, clatitele sunt mancate la micul dejun, nu neaparat ca desert.
Insa, Franta este tara care a dezvoltat o adevarata industrie a clatitelor, aici existand restaurante specializate, care ofera o diversitate foarte mare de umpluturi si feluri de preparare a aluatului.

2. Clatite delicioase cu unt de arahide si migdale

3. Clatite cu roscove, crema de branza si fructe

4. Clatite aperitiv cu sfecla rosie, ciuperci brune si crema de Gorgonzola

5. Clatite "bronzate" cu branza si menta

6. Clatite americane cu sirop de artar si bacon crocant

7. Clatite cu fructe de padure

8. Clatite cu lamaie si dulceata de afine

9. Clatite simple cu inghetata si topping de caramel

10. Clatite integrale cu branza si oua ochiuri

Sursa foto: gizmodo.co.uk
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 0 comentarii