Cum sa faci cel mai gustos preparat cu vinete si cu numai 350 calorii

A venit timpul pentru mai multe preparate usoare, bazate pe legume, care sa ne ajute sa tinem piept caldurii de afara. Iar cand spunem preparat de sezon, nu avem cum sa nu ne gandim la o mancarica de vinete delicioasa! Preparatul ce urmeaza sa vi-l prezentam are multiple beneficii asupra sanatatii: acesta contine quinoa pentru a asigura sanatatea inimii si pentru a asigura un aport mare de fibre organismului. De asemenea, antocianina (substanta care da culoarea mov a vinetelor) ne ajuta sa ne mentinem tineri pentru mai multa vreme. Mai mult decat atat, prin amestecarea marinarei cu spanacul, asiguram organismului vitamina C, ce ajuta la absorbirea unei cantitati mai mari de fier.  

Cum sa faci cel mai gustos preparat cu vinete si cu numai 350 calorii

Ingrediente necesare:
1 vanata mare
2 dovlecei
2 linguri ulei de masline
1/4 lingura sare de mare
115 gr mozzarella
115 grame parmezan
1 lingura oregano
130 gr quinoa
40 gr seminte chia
10 gr busuioc
1 borcan sos marinara
1/4 lingura piper proaspat
450 gr spanac
Metoda de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Decojiti vanata si dovleceii si taiati felii verticale.
2. Ungeti fiecare parte a legumelor cu ulei de masline si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati sare deasupra si dati la cuptor pana cand capata culoare, in jur de 12-14 minute.
3. Amestecati mozzarella, jumatate din parmezan si oregano. Separat, amestecati quinoa, semintele de chia, parmezanul ramas, 2 linguri de ulei, busuiocul si piperul.
4. Adaugati jumatate din sosul marinata int-o tava de copt/ vas de yena. Puneti jumatate din legume, spanacul si amestecul de branza si oregano. Acoperiti cu amestecul de quinoa si dati la cuptor pentru 25-35 minute.

Portii: 6

Calorii per portie: 350

Sursa articol si sursa foto: www.womenshealthmag.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise