Cum sa faci cea mai savuroasa limonada

Nu stim cum sunteti voi, insa noi nu am putea trece peste zilele calduroase de vara fara un pahar cu limonada proaspat pregatita si rece ca gheata. Si daca nu ai avut timp sa pregatesti nici un desert pentru prietenii care vin in vizita, nu este nici o problema; o limonada gustoasa si racoritoare ii va incanta mai mult decat un desert! Iar cand limonada contine si ceai verde, este clar ca trebuie neaparat sa incercati reteta cat mai repede.  

Cum sa faci cea mai savuroasa limonada

Ingrediente:

Portii: 4-6

Sirop de menta:

200 grame zahar din trestie de zahar
120 ml apa
15 gr menta

Pentru limonada:

2l 300 ml apa
10 plicuri ceai verde
180 ml suc lamaie proaspat
gheata pentru servire
frunze menta pentru decor

Metoda de preparare:

Sirop de menta:

Amestecati zaharul, apa si menta intr-o craticioara si puneti-o pe aragaz la foc mic. Amestecati pana cand zaharul se dizolva complet, in jur de 3 minute. Lasati compozitia sa se "odihneasca" pentru 8 ore sau peste noapte.

Limonada:

Puneti apa intr-o cratita de marime medie si puneti-o pe foc mare pana cand da in clocot. Adaugati pliculetele de ceai, acoperiti si lasati timp de 3-4 minute. Scoateti pliculetele de ceai.
Adaugati sucul de lamaie si completati, dupa gust, cu sirop de menta. Lasati amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care dati la frigider pentru 3 ore.
Se serveste in pahare inalte, cu gheata si frunze de menta.

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise