Chef Jose Garces este proprietarul unui numar impresionant de restaurante din State, printre care si Rural Society din Washington, un local care serveste unele dintre cele mai apreciate preparate la gratar.
Graces este originar din Ecuador, o tara in care friptura la gratar are o traditie indelungata. De aceea, Graces si-a dorit sa imparta si cu restul lumii reteta pentru cea mai buna friptura din lume.
El garanteaza ca daca respectati intocmai indicatiile de mai jos, veti obtine cea mai gustoasa carne preparata la gratar pe care o veti manca vreodata.
Ingrediente:
- o jumatate de ceapa, taiata in felii subtiri
- jumatate de sticla de vin rosu (Malbec, de preferinta)
- 1,3 kg ciuperci
- zeama de la o lamaie
- o legatura de oregano proaspat, maruntit
- o legatura de patrunjel proaspat, maruntit
- aproximativ un kilogram de carne de vita pentru friptura (preferabil coaste)
Untul se topeste intr-o tigaie si in el se caleste ceapa, pana cand se rumeneste, timp de 3-5 minute. Apoi, se da focul incet si se gateste pana se caramelizeaza.
Friptura obtinuta astfel se ia de pe foc si se unge pe ambele parti cu amestecul din unt si vin. Se taie in felii si se serveste cu ciuperci.
Chef Jose Garces spune ca aceasta va fi cea mai buna friptura pe care ati mancat-o vreodata. Va lasam pe voi sa ne spuneti daca asa este.
Sursa articol si foto: menshealth.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii