Cum sa faci cea mai buna prajitura din lume

Nu degeaba i se spune cea mai buna prajitura din lume; acest desert isi merita in intregime titlul primit. Denumirea de "cea mai buna prajitura din lume" a venit din partea revistei Sweet Paul, fiind numita in 2002 prajitura oficiala a Norvegiei.  

Cum sa faci cea mai buna prajitura din lume

Reteta este foarte simpla, tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un blat pufos pe care sa il bagi la cuptor intr-o tava mare pentru 30 minute. Peste acest blat se pun bezeaua si fulgii de cocos si se baga la cuptor. Rezultatul? Unul spectaculos!

Ingrediente:

40 gr unt moale nesarat
390 gr zahar
110 ml lapte
170 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 1/3 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom
1 praf sare
5 oua separate
1 pastaie vanilie
1-2 banane taiate felii
1 mana fulgi de cocos
200 ml smantana pentru frisca

Metoda de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si pozitionati gratarul pe treapta din mijloc a cuptorului.
2. Tapetati o tava de 10x12 cm cu hartie de copt, astfel incat hartia sa iasa putin din tava.
3. Bateti untul cu 160 grame de zahar pana cand obtineti o compozitie pufoasa, in jur de 3 minute.
4. Adaugati faina, praful de copt, condimentele, sarea si amestecati continuu la viteza mica.
5. Adaugati galbenusurile si laptele peste compozitia anterioara si amestecati bine. Turnati aluatul in tava.
6. Intr-un bol curat si uscat adaugati albusurile si restul de zahar. Bateti pana cand obtii o spuma consistenta.
7. Adauga bezeaua obtinuta peste blatul pus in tava.
8. Coaceti pentru 25 minute sau pana cand bezeaua devine aurie. Dupa 15 minute adaugati fulgii de cocos deasupra bezelei.
9. In timp ce prajitura se raceste, pregatim frisca: puneti smantana pentru frisca intr-un bol, adaugati semintele de vanilie si bateti pana cand obtineti o frisca pufoasa.
10. Transferati prajitura racita pe un tocator sau pe blatul de lucru si taiati-o vertical, astfel incat sa obtineti doua foi.
11. Puneti frisca si feliile de banane pe blatul de jos si adaugati cealalta foaie deasupra.
12. Prajitura trebuie sa stea cel putin o ora la frigider inainte de a fi servita.

Sursa articol si sursa foto: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise