Cum sa economisesti spatiu in bucatarie

Stim ca apartamentele micute si cochete sunt la moda, insa oricat ar fi ele de simpatice si in trend, bucatariile inghesuite cu care "vin la pachet" nu sunt de obicei pe placul persoanelor care adora sa gateasca. Desi majoritatea celor care au o pasiune pentru gastronomie prefera spatii largi in care sa se desfasoare atunci cand prepara ceva bun, nu toti au parte de acest privilegiu. Ce te faci daca te numeri printre cei care sunt nevoiti sa gateasca intr-o bucatarie micuta? Cum reusesti sa te descurci pentru a-ti face activitatea cat mai placuta? Noi avem cateva sfaturi pentru a economisi cat mai mult spatiu.  

Cum sa economisesti spatiu in bucatarie

1. Depoziteaza tot ce poti in pozitie verticala. Este vorba despre tocatoare, vase de yena, vasele pentru tarte sau briose, tavi, ustensile pentru gatit, capace sau chiar tigai. Astfel, vei economisi o multime din spatiul disponibil in dulapuri si nu numai.
2. Foloseste-te de peretii goi. Ai umplut toate dulapurile din bucatarie? Nicio problema. De aceea exista pereti. Pentru a ne ajuta sa mai depozitam cate ceva. Achizitioneaza bare de suport si carlige si agata pe pereti tot ce-ti trece prin cap. Tigaile, polonicele, spumierele, dar si o multime de alte ustensile care ocupa mult spatiu vor arata chiar trendy agatate pe pereti.
3. Depoziteaza cutitele corect. Suporturile din lemn sau plastic in care infigi cutitele pot ocupa foarte mult spatiu si de cele mai multe ori se pot dovedi a fi neincapatoare. Inlocuieste-le cu un suport magnetic pe care sa il montezi pe perete. Astfel, vei pastra cutitele in ordine, la indemana ta. Simplu, nu-i asa?
4. Alege electrocasnice de mici dimensiuni. Nu gatesti pentru o familie cu 20 de membri? Foarte bine. Atunci opteaza pentru cat mai putine electrocasnice de dimensiuni mari. Alege un aragaz mic, un cuptor cu microunde minuscul (sau poti chiar sa renunti de tot la el) si un robot de bucatarie cat mai usor de depozitat in dulap. Daca vrei sa economisesti si mai mult spatiu, opteaza pentru o plita incorporabila si un cuptor din aceeasi gama.
5. Organizeaza totul pe tavi. Ai o multime de lucruri imprastiate peste tot prin bucatarie, dar iti doresti sa le tii la vedere? Este vorba de cani, fructe, snacksuri, sticlute si nu numai? Aduna-le pe toate pe o tava draguta pe care sa o tii la vedere. Nimic mai simplu. Daca nu-ti plac tavile, opteaza pentru cosuri impletite in care sa pui totul.
6. Monteaza oglinzi. Renunta la banala faianta si monteaza un sir lung de oglinzi intre dulapurile de jos si cele de sus. Astfel, vei crea o iluzie optica, iar bucataria va parea mai incapatoare si mai luminoasa. Cochet si practic!

sursa foto: www.onekindesign.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise