Cum sa depozitezi corect uleiul de masline

Uleiul de masline extravirgin este considerat ca fiind una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase pe care le putem folosi in prepararea mancarurilor. El este foarte bogat in antioxidanti si aduce o multime de beneficii sanatatii noastre. De aceea, este important sa-l folosim cat mai des, dar si sa-l depozitam corect pentru a profita din plin de proprietatile sale. Iata cum ar trebui sa pastram uleiul de masline dupa ce l-am achizitionat.  

Cum sa depozitezi corect uleiul de masline

Atunci cand alegi un loc in care sa depozitezi uleiul de masline, tine cont de faptul ca acest aliment nu se impaca deloc bine cu caldura, cu aerul si cu lumina. Cei trei factori poti influenta gustul uleiului in mod negativ in cazul in care acesta nu este asezat intr-un loc propice. Orice ar fi, nu depozitati uleiul de masline in apropierea aragazului, a caloriferelor sau a ferestrelor si nu-l lasati sa ia contact cu aerul.

Expertii ne recomanda sa pastram uleiul de masline intr-o sticla inchisa la culoare, al carei capac sa fie inchis foarte bine. De asemenea, tot ei ne indica faptul ca sticla ar trebui pastrata in dulap doar in cazul in care temperatura din camera atinge cel mult 21 de grade Celsius. Daca in camera cu pricina temperatura este mai ridicata, specialistii ne sugereaza sa pastram uleiul de masline pe unul dintre rafturile frigiderului.
In cazul in care aveti o pivnita in care va pastrati majoritate conservelor pentru iarna, puteti la fel de bine sa pastrati acolo si sticlele cu ulei. Daca ati achizitionat ulei de masline de calitate in cantitati mai mari, il puteti pastra intr-un loc racoros si foarte intunecat chiar si pana la un an de zile. Uleiul de masline pastrat in aceste conditii in recipiente sigilate poate rezista chiar si pana la doi ani fara ca gustul sa-i fie alterat. Cu toate acestea, nu inseamna ca daca uleiul de masline este mai vechi este si mai bun. Regula vinului nu se aplica si in cazul lui. Ideal este sa nu cumparati mai multi litri de ulei decat folositi in maximum 6 luni.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise