Cum sa depozitam in siguranta produsele proaspete

  Alimentele crude reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si pot cauza cu usurinta toxiinfectii alimentare daca nu sunt stocate corespunzator. Tocmai din acest motiv se recomanda sa acordam multa atentie unor reguli simple legate de pastrarea in siguranta a alimentelor proaspete. Iata care sunt acestea:   

Cum sa depozitam in siguranta produsele proaspete

1. Cumpararea si depozitarea

Atunci cand cumparati produse proaspete, aveti in vedere sa nu le tineti in apropiere de carne cruda, deoarece aceasta poate fi contaminata cu bacterii. Sa tineti aceste doua categorii de alimente separat este poate unul dintre cei mai importanti pasi in depozitarea corecta a alimentelor.
De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca fructele si legumele sa nu fie zdrobite sau taiate atunci cand le cumparati, caci astfel riscati ca bacteriile sa patrunda in mijlocul fructelor sau legumelor, un mediu benefic dezvoltarii lor.
2. Spalarea

Inainte de a pregati legumele si fructele este necesar sa va spalati pe maini pentru a evita transferul posibilelor bacterii. De asemenea, trebuie sa indepartati orice urma de zgarietura sau parte deteriorata din legume si fructe, pentru a indeparta posibilele bacterii.
Inainte de a fi consumate, toate produsele proaspete trebuie spalate. Este recomandat sa le spalam cu apa rece si curata. Este de preferat sa evitam folosirea detergentilor si a altor substante de curatare pentru ca este posibil ca aceste substante sa patrunda si in fructe sau legume.

3. Pregatirea

Produsele proaspete trebuie sa fie taiate sau pregatite pe un suport curat si folosit doar in acest scop. Transferul de bacterii se realizeaza foarte usor in momentul in care taiem fructe si legume pe acelasi tocator pe care pregatim si carnea. Daca nu aveti la indemana decat un tocator, trebuie sa il dezinfectati bine pe cel pe care il aveti inainte de a pregati produsele proaspete.
4. Ce facem cu surplusul?

De preferat ar fi sa pastram produsele negatite in congelator, in special pe cele care au fost taiate sau decojite, caci o temperatura ridicata favorireaza inmultirea bacteriilor.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise