Cum sa cureti un avocado

Avocado se numara de mult timp incoace printre alimentele noastre preferate. Daca veti intreba de ce, raspunsul va veni rapid. Avocado este bogata in grasimi sanatoase, vitamina E, complexul de vitamine B, acid folic, dar si alti nutrienti precum fibrele sau potasiul. Aduce o multime de beneficii sanatatii noastre si, in plus, este foarte gustos.  Se foloseste pentru a pregati deliciosul guacamole, dar si salate sau dressinguri. De asemenea, complimenteaza de minune carnea de peste si de pasare.  

Cum sa cureti un avocado

Nu gasim intotdeauna avocado bine copt atunci cand facem cumparaturi, dar ne incapatanam sa-l cumparam si sa-l lasam la copt pe masa din bucatarie timp de 2-3 zile. Pentru ca e delicios. Si pentru ca avocado este foarte bun din toate punctele de vedere, este foarte important sa il curatam asa cum trebuie pentru a profita din plin de pulpa sa aromata si plina de vitamine. Nu este greu deloc. Iata cum se face.
1. Taie fructul de avocado pe din doua, astfel incat samburele sa ramana intreg intr-una dintre cele doua parti.
2. Infige lama cutitului in sambure cam pana la jumatate si trage usor inapoi pentru a-l scoate. Nu te grabi.
3. In functie de cat de copt este, dar si in functie de felul in care vrei sa-l pregatesti, pulpa de avocado se poate curata in feluri diferite.
Daca fructul nu este copt complet, este recomandat sa tai fiecare jumatate in mai multe felii (3-4) si abia apoi sa ii cureti coaja. Ulterior, daca vrei sa il folosesti in salata, poti taia miezul in felii si mai subtiri sau in cubulete.
Daca pulpa fructului este deja moale, foarte coapta, o poti scoate direct din jumatatile taiate cu ajutorul unei linguri. Aceasta metoda este recomandata si in cazul in care folosesti avocado pentru a-l face piure sau dressing.
Asta e tot! Simplu, nu-i asa?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise