Pepenii rosii au inceput sa nu mai fie atat de prezenti in piete, dar cei galbeni sunt inca peste tot. Fiind un desert perfect pentru zilele caniculare, este bine de stiut cum sa-i alegeti pe cei mai gustosi. Daca urmati cei 5 pasi de mai jos, n-aveti cum sa dati gres:
De asemenea, daca in locul in care care sunt depozitati pepenii galbeni sunt multe muste si zeama care se scurge din pepeni, este o idee buna sa nu cumparati de acolo, fiind un semn ca pepenii sunt destul de vechi si alterati.
Pepenii galbeni cu un "buric" moale si umed sunt de evitat, deoarece acestea sunt semne ca pepenele este alterat sau chiar stricat.
Prea moale e stricat, prea tare e necopt.
5. La polul opus "buricului", se afla locul unde a fost floarea. Daca acest loc are un miros placut, usor dulceag si aromat, atunci pepenele este unul copt si gustos. Insa, un miros prea dulce si usor alcoolizat este un semn clar ca pepenele este fermentat sau stricat.
Citeste si despre cele 5 metode prin care sa alegi un pepene rosu copt
Sursa foto: andnowuknow.com
Sursa articol: wikihow.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii