Cum pastrezi verdeturile proaspete mai mult timp

Atunci cand facem cumparaturi in piata, nimic nu ne bucura mai tare decat un buchet de verdeturi proaspete gasit pe tarabele vanzatorilor. Fie ca e vorba de patrunjel, busuioc, oregano, cimbru sau leustean, toate ne plac la fel de mult. Dau o aroma speciala mancarurilor si, in plus, contin o multime de vitamine bune pentru organismul nostru. Din pacate, de multe ori ni se intampla ca verdeturile pe care le-am cumparat sa se vestejeasca in doar doua-trei zile. Ce trebuie sa facem pentru a le pastra proaspete pentru mai mult timp? Noi am aflat cateva solutii, iar astazi vi le impartasim si voua.

Cum pastrezi verdeturile proaspete mai mult timp

Verdeturile se impart in doua categorii: cele cu frunza mai dura si cele cu frunza mai moale. Condimentele precum rozmarinul, oregano sau cimbrul se incadreaza in prima categorie, pe cand cele precum busuiocul, leusteanul sau patrunjelul se incadreaza in cea de-a doua categorie. Este important sa facem diferenta intre ele asa cum trebuie pentru a sti cum sa le depozitam corect.

Verdeturile cu frunza moale, fragila trebuiesc tratate ca pe un buchet de flori. Imediat ce le-ati adus acasa, taiati-le putin din codite si puneti-le intr-un pahar cu apa proaspata. Busuiocul poate fi pastrat intr-un pahar cu apa lasat langa pervaz, la lumina si la temperatura camerei. Totusi, patrunjelul si alte verdeturi asemanatoare lui trebuiesc puse in apa, acoperita cu o folie sau cu o punga de plastic si pastrate in frigider. Apa trebuie schimbata o data pe zi sau o data la doua zile.

In cazul verdeturilor cu frunza dura, procedeul de depozitare este diferit. Ele trebuiesc rulate mai intai intr-un prosop de hartie si apoi intr-o folie de plastic. Inveliti-le in asa fel incat ambalajul sa nu fie prea strans in jurul lor si bagati-le la frigider. Astfel, vor rezista mai mult timp, iar voi va veti putea bucura de minunatele arome.

Niciodata sa nu spalati verdeturile daca nu aveti de gand sa le folositi imediat la mancare. Ele absorb apa si din aceasta cauza se pot ofili mult mai rapid. Urmati indicatiile de mai sus si treceti-le printr-un jet de apa doar inainte de a le pune in preparatele voastre.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise