Cum pastrezi alimentele proaspete mai mult timp, secretul Jamilei Cuisine

Mai mult ca sigur ti s-a intamplat sa cumperi mai multa mancare si sa realizezi ca ti se strica in frigider sau in camara. Pe langa faptul ca este pacat sa arunci mancare si nimanui nu-i place acest lucru, mai este si extrem de costisitor. Practic, arunci la gunoi bani cu care ai putea face cu totul altceva.  Iata ce spune si Jamila: "Cumpar de obicei cantitati mai mari de fructe si legume, ca doar trebuie sa testez niste retete noi sau tot timpul trebuie sa am unt, cel putin doua feluri de carne si doua trei-feluri de branza, in special parmezan, mozzarella, telemea.  Recunosc ca nu le pot folosi pe toate, uneori timpul nu-mi permite sa fac atatea retete cate mi-ai dori, si se intampla destul de des sa nu folosesc intreaga cantitate de alimente, ele se strica si trebuie sa le arunc. Am aruncat destul de multa mancare pentru ca s-a stricat sau a expirat inainte s-o pot folosi, mai ales carne, branza, fructe si legume."

Cum pastrezi alimentele proaspete mai mult timp, secretul Jamilei Cuisine

Ok, si atunci ce putem face? Daca cumperi mai putin, risti sa ramai fara ingredientele necesare sau fara alimente esentiale fix atunci cand ai mai mare nevoie de ele.

Tot de la Jamila Cuisine aflam solutia. Iata secretul prin care Jamila reuseste acum sa pastreze alimentele proaspete mai mult timp:

"Insa, de curand am descoperit aparatul de vidat Food Saver. Folosindu-l am reusit sa nu mai arunc mancare si, in plus, am descoperit ca este cel mai simplu si sanatos mod de a conserva fructe si legume proaspete pentru iarna. Cu ajutorul lui imi pot vida toate alimentele si le pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp, de 5 ori mai mult timp, spre deosebire varianta clasica de conservare, pentru a fi mai exacta."

Prin vidare, aerul din ambalaj este extras, iar alimentele se pastreaza proaspete mai mult timp. De exemplu, procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider sau dulapuri. Alimentele vidate cu Food Saver pot fi pastrate in congelator pentru luni, chiar ani de zile, fara nicio arsura de congelare.

De asemenea, cu Food Saver faci economie si de bani si de timp, deoarece poti lua bucati mai mari de carne, le portionezi, le videzi si astfel le ai tot timpul proaspete si la indeamana.

Food Saver vine cu un kit de accesorii in pachet, cu o rola de vidare, din care iti poti confectiona pungi mai mici sau mai mari si cu doua seturi de pungi de marimi diferite, in care poti vida tot ce ai nevoie.

Pungile sunt de extrem de buna calitate (fara BPA), pot fi folosite in congelator fara pericolul arsurii de congelator si le poti pune in cuptorul cu microunde pentru a decongela mancarea precum si in aparatele de gatit in vid.

Ce poti vida cu Food Saver:

Orice fel de carne sau mezeluri, branza, legume, fructe, alune, nuci , orez, paste. Mai pot fi vidate si vinetele coapte, ardeii copti sau legumele care sunt foarte scumpe iarna, cum ar fi: dovlecelul, rosiile cherry, ardeiul gras.

Cu ajutorul caserolelor, care se pot achizitiona separat, mai poti vida fursecuri, prajituri, mancare gatita de orice fel, cafea, cereale, si orice altceva iti mai trece prin cap.

Exista si optiunea de a vida sticle, cu ajutorul dopurilor de vidat, precum cele de vin sau de ulei de masline. Si, in caserola pentru marinare, carnea este patrunsa mai repede de marinada, in doar cateva minute, spre deosebire de procesul clasic care dureaza cateva ore bune.

In perioada 8-22 septembrie beneficiezi de o reducere de 10% folosind codul FFS8JC22RE pe site-ul Food Saver Romania.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise