O ceasca de cafea calda este alegerea perfecta pentru zilele friguroase de iarna, dar cand afara sunt 35 de grade, cafeaua nu doar ca nu mai pare atat de apetisanta, dar nici macar nu este recomandata. In orice caz, exista cateva bauturi racoritoare pe baza de cafea care fac orice zi caniculara sa para mai placuta. Toate provin din zona mediteraneana si sunt rude ale frappé-ului grecesc, inventat din greseala in urma cu 58 de ani in Salonic. Le aveti prezentate mai jos pe toate:
Frappe – cel mai popular tip de cafea din Grecia
Frappe-ul a fost descoperit in 1957 de Dimitrios Vakondios la Targul International din Salonic, cand acesta n-a gasit apa calda pentru cafeaua sa si a incercat s-o prepare intr-un shaker cu apa rece ca gheata.
Luigi Bezzera este inventatorul espressorului si este un nume extrem de respectat de toti cei pasionati de cafea. Daca bautura obtinuta de Luigi in urma cu 114 ani era extrem de fierbinte si de concentrata, italienii din sud au simtit nevoia s-o mai imbalnzeasca un pic si s-o adapteze nevoilor lor si climei din regiune.
Astfel a aparut Espresso Freddo, care se serveste intr-un pahar mediu ca marime, cu multa gheata (preferabil zbrobita) si fara zahar, pentru a va bucura cum trebuie de aroma cafelei. Se poate adauga si un pic de zahar, daca vi se pare prea tare.
Versiunea de vara a acestei bauturi, care este si cel mai mare rival al frappe-ului, este un cappuccino amestecat cu gheata zdrobita si spuma de lapte, ce se aseaza deasupra cafelei.
Cafeaua greceasca rece este exact ce spune denumirea. Grecii isi pregatesc cafeaua la ibric inainte de culcare, apoi o lasa la frigider peste noapte. Dimineata o strecoara si o toarna intr-un pahar plin cu gheata.
De obicei, variantele pe care le gasiti acum servite in cafenele sau in barurile de pe plaja sunt facute dintr-un praf instant.
Insa, varianta originala si pe care o recomandam, este facuta dintr-o doza de cafea, lapte, zahar si ciocolata. Toate aceste ingrediente se amesteca bine intr-un blender cu multa gheata, iar rezultatul este un fel de milkshake.
Prepararea este destul de simpla: se ia un shot de espresso, se toarna intr-un pahar inalt, apoi se adauga 1 sau 2 linguri de inghetata de vanilie. Lasati cafeaua fierbinte sa topeasca inghetata si amestecati.
Rezultatul este exceptional, delicios, racoritor, perfect pentru zilele de vara.
Caffe Frappe cu crema de Whiskey
Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Cappuccino Freddo French Vanilla
Cocktail cu Cafea si Lichior de Portocale
Vedeti si alte idei de cocktailuri din cafea pe care o sa vi le doriti instant
Surse foto: bostonglobe.com, bruno.gr
Surse articol: bucataras.ro, reteteculinare.ro, restograf.ro, wikipedia, grreporter.info
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii