Cele mai comune greseli in pregatirea marinatei

O marinata buna ne ajuta sa obtinem o friptura delicioasa si suculenta, exact ca la restaurant. Insa pregatirea marinatei nu este pe atat de usoara pe cat am vrea sa credem, iar de multe ori nici nu constientizam greselile pe care le facem. Pentru a veni in ajutorul vostru, aveti mai jos cele mai frecvente greseli in pregatirea marinatei si cum le puteti corecta:  

Cele mai comune greseli in pregatirea marinatei

1. Prea multe ingrediente

Nu este recomandat sa adaugi toate ingredientele pe care le gasesti in camara in marinata pe care o pregatesti. Marinata trebuie sa aiba o aroma intensa si un ingredient definitoriu - asadar, rezistati tentatiei de a adauga cat mai mult condimente! Scopul principal al marinatei este de a pune in valoare gustul proteinelor, iar cu siguranta vei dori sa simti gustul acelei fripturi, acelui tofu etc.

2. Sare sau acid in exces

O alta greseala comuna este folosirea unei cantitati exagerate de sare. Marinata trebuie sa stea la macerat impreuna cu carnea pentru cateva ore, pentru ca usturoiul, ierburile aromatice sau uleiurile sa dea un gust si o aroma aparte carnii. Sarea si acidul in exces fac ca alimentele sa fie uscate, asadar aveti grija la cantitati!

3. O cantitate mica de ingrediente

Foloseste ierburi aromatice si condimente pentru a crea o aroma intensa; nu uita de usturoi si ceapa!

4. Fara grasime

Grasimea ajuta la transferarea aromei mult mai usor, asa ca nu va feriti sa o folositi la marinate. Uleiul de canola, uleiul vegetal sau uleiul de nuci sunt numai bune pentru a fi folosite.

5. Graba

Marinarea este un proces, asa ca acorda-i timpul necesar. Majoritatea retetelor presupun sa lasam carnea la macerat timp de cateva ore, pentru a avea un gust bun. Daca sunteti presati de timp, lasati friptura la temperatura camerei si "masati-o" pentru ca marinata sa patrunda mai repede.

6. Pastrati jumatate si nu refolositi!

Cea mai mare greseala pe care o putem face cand pregatim marinata este sa refolosim marinata. Daca doriti sa adaugati peste friptura marinata, faceti bine si opriti-va de la inceput jumatate din compozitie, caci altfel riscati sa contaminati carnea gatita cu bacterii de tipul Salmonella.

Sursa articol: www.bonappetit.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise