Citeste reteta!
Nu te grabi, citeste reteta de doua-trei ori si asigura-te ca ai inteles toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Stabileste cantitatile pe care le vei folosi si pregateste-le pe masa. Acum te poti apuca de gatit!
Scrie totul pe o foaie!
Ai citit reteta, insa trebuie sa modifici cantitatile in functie de numarul de portii pe care le prepari? Foarte bine! Ia o foaie si scrie pe ea cantitatile exacte. Nu uita sa-ti notezi si un rezumat al retetei pentru a te asigura ca nu uiti nicio etapa. E foarte important!
Foloseste verdeturi proaspete!
Condimentele uscate nu au o aroma la fel de intensa ca cele proaspete. Achizitioneaza o jardiniera si planteaza-ti (fie ca stai la casa sau la bloc) cateva fire de busuioc, cimbru, patrunjel si orice alte verdeturi iti mai sunt pe plac. Mancarurile tale vor fi de acum mult mai aromate!
Nu-ti fie teama de sare!
“Ca sarea in bucate” este o vorba celebra, de care toti ar trebui sa tinem cont! Chiar daca stim ca excesul de sare dauneaza, asta nu inseamna ca trebuie sa o evitam cu totul! Foloseste sare in fiecare mancare pe care o prepari pentru ca aceasta sa fie cu adevarat savuroasa!
Foloseste ingrediente proaspete, de calitate!
Da fuga in pietele din zona ta si afla de unde poti cumpara cele mai naturale ingrediente! Achizitioneaza lapte proaspat, legume culese direct din gradinile taranilor, branza facuta in casa si peste proaspat din galantar. Preparatele tale se vor imbunatati considerabil! Dupa ce ai aflat care sunt cele mai bune locuri din care poti cumpara aceste ingrediente, intreaba-i pe comercianti cand aduc marfa proaspata, noteaza-ti undeva si intoarce-te in acelasi loc in ziua cu pricina.
Foloseste unt!
Untul, spre deosebire de nociva margarina, este un ingredient de baza in foarte multe dintre preparate. El da un plus de aroma si de finete mancarurilor. Nu uita sa-l folosesti in mancaruri doar pe cel fara sare!
Prepara un sos!
Se spune ca un sos bun face cu adevarat diferenta intre un bucatar si un maestru al artei gatitului. Cauta retete de sosuri pentru legume si pentru carne si incearca-le pe rand. Sigur nu-ti va parea rau!
Gusta intotdeauna din mancare!
Pe parcurs ce pregatesti un fel de mancare, gusta din el! Daca este nevoie, chiar si o data la 5 minute! E foarte important sa incerci preparatul cat poti de des pentru a-ti da seama cum s-a schimbat gustul lui si ce poti face pentru a-l imbunatati. Mult succes!
sursa
Comentarii